SP doet toch mee aan gemeenteraadsverkiezingen Rotterdam

Nieuws
De SP in Rotterdam doet toch mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Het partijbestuur meldt dinsdag dat te hebben besloten. Vorige week maandag stemde een meerderheid van de leden van de afdeling Rotterdam nog tegen deelname dit jaar, vanwege de zorgen dat de afdeling daar te verdeeld en niet sterk genoeg voor is.
anp
dinsdag 18 januari 2022 om 13:12
Afbeelding
beeld anp

Het partijbestuur heeft nu zelf geoordeeld dat deelname alsnog kan, aldus de 71-jarige lijsttrekker Theo Coskun. "Het partijbestuur heeft geconcludeerd dat aan alle voorwaarden is voldaan en dat er groen licht is. SP moet gewoon in Rotterdam vertegenwoordigd blijven. Het kan, het zal, het moet." Volgens Coskun zijn er genoeg actieve leden om mee te doen aan de verkiezingen en is de kandidatenlijst sterk en ervaren.

Volgens actief lid en oud-Europarlementariër van de SP Erik Meijer staan de leden volstrekt niet achter het besluit van het partijbestuur. "Dit besluit is buiten de leden omgegaan. Kieswet-technisch kan en mag dat, maar het gaat volstrekt tegen de eigen partijstatuten van het SP in."

De SP in Rotterdam, tot eind vorig jaar nog met twee mensen vertegenwoordigd in de raad, heeft een roerig jaar achter de rug. Zo werden fractievoorzitter Aart van Zevenbergen en Taylan Cicek eind december geroyeerd omdat ze ook lid zijn geworden van de nieuwe partij Socialisten 010 in Rotterdam. Die partij doet ook mee aan de verkiezingen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Erdogan spreekt nog geen steun uit voor Rutte als topman NAVO

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft nog niet zijn steun uitgesproken voor Mark Rutte als nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Na een ontmoeting met de demissionaire premier in Istanbul zei de Turkse president op een gezamenlijke persconferentie dat hij nog een bes..

Afbeelding

Meer plekken vrij in opvang Oekraïense vluchtelingen

De opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne krijgen wat meer ruimte voor nieuwe mensen. Momenteel zijn 1040 bedden beschikbaar. Dat aantal komt voor het eerst sinds begin december boven de duizend uit.

Afbeelding

Netanyahu: beslissingen ICJ hebben geen invloed op onze acties

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag nogmaals benadrukt dat eventuele uitspraken van het Internationaal Strafhof (ICJ) geen invloed hebben op de acties van Israël. Wel benadrukte hij dat ICJ-uitspraken 'een gevaarlijk precedent kunnen scheppen'.

Afbeelding

Frankrijk zet 6000 extra agenten in bij aankomst olympische vlam

Frankrijk zet ongeveer 6000 extra agenten in tijdens de aankomst van de olympische vlam in Marseille. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft de veiligheidsmaatregel vrijdag bekendgemaakt.

Afbeelding

Kabinet en Tata beginnen met onderhandelingen over verduurzaming

Het kabinet en Tata Steel beginnen met onderhandelingen over verduurzaming van de staalfabriek in IJmuiden. Demissionair minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) meldt dat zij samen met staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) gesprekken..

Afbeelding

Toezichthouder VS onderzoekt grote terugroepactie Tesla

De Amerikaanse verkeerstoezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) gaat onderzoek doen naar een grote terugroepactie van Tesla in december van meer dan 2 miljoen auto's uit zorgen over de veiligheid van het rijhulpsysteem Autopilot.