Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Yolanda leende 8000 euro uit aan een vriendin: 'Ze betaalde keurig op tijd terug’

Een vriend heeft geldproblemen en vraagt of je financieel kunt bijspringen. Doen of niet? Gaan vriendschap en geld samen? Of draait geld lenen aan vrienden alleen maar uit op drama? En als je wel uitleent, hoe pak je dat dan aan? Ervaringsdeskundigen en een expert vertellen.

47 reacties

  • Dick Stra

    2 jaar geleden
    Altijd geleerd om met vrienden niet over geld of politiek te praten. Dus ook geen geld uitlenen. Één keer gedaan en terwijl madam zich te buiten ging aan merkkleding en stappen kon ik naar mijn geld fluiten. Einde vriendschap. En ik praat niet meer over geld of politiek.
  • Ria Bezemer

    3 jaar geleden
    Jaren geleden via de bank op mijn naam geld geleend voor mijn broer. Helaas ter goede trouw geweest . Na paar maanden stopte hij met betalen en mocht ik voor de rest schuld opdraaien. Heb er veel narigheid door gehad. Dus nooit meer.
  • Max retel

    3 jaar geleden
    een vrind helpen zal ik ten alle tijden doen , of ik nu mijn geld terug krijg of niet , let wel ben geen rijke stinkerd hoor , gewoon in de a.o.w , maar mijn vrinden kunnen altijd wat van mij lenen . terug krijgen ? zie ik dan wel , als hij / zij maar geholpen zijn . vind ik al ok
  • Karin Bladel

    3 jaar geleden
    Hoog nedrag, 8000 euro geleend aan mijn zus. Keurig netjes terug gekregen. Zo kan het dus ook.
  • Irma Van de vijver

    3 jaar geleden
    10000 euro via een contract (beiden getekend)uitgeleend,nooit een cent terug gezien. Rechtzaak van gemaakt á ruim 2000 euro. Loonbeslag daarmee bereikt! Maarja in Nederland is het dan zo als je je baan opzegt en zogezegd voor jezelf begint het loonbeslag vervalt!!! Daarna verhuur je jezelf aan een bedrijf en heb jij vrij spel en ik nog geen cent,ja je kan weer een rechtzaak beginnen!! Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft? En tenslotte trap er dus nooit in!! Wie of wat het ook is!!!
  1. ‘Mooie Bram’ kan vrijkomen door 480.000 euro te betalen, maar hij verdient ‘slechts 100 euro per maand’
    PREMIUM
    meesteroplichter

    ‘Mooie Bram’ kan vrijkomen door 480.000 euro te betalen, maar hij verdient ‘slechts 100 euro per maand’

    De 61-jarige Abraham van der V. uit Den Haag moet, na een lange carrière als oplichtingsverdachte, nog een krappe half miljoen euro aan justitie terugbetalen. Zolang hij niet betaalt, blijft hij vastzitten. Met een kort geding probeert ‘Mooie Bram’ nu zijn vrijheid terug te krijgen. Dit is de roemruchte zaak over ‘ondernemen’ in de diamantenbranche, dure Gucci-tassen en vermeende bezittingen in Monaco en Spanje. ,,Justitie hijgt in de nek van cliënt, maar er is verder niets.”
    Den Haag