Álvaro Soler tijdens een optreden in Milaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Álvaro Soler tijdens een optreden in Milaan. © Getty Images

Álvaro Soler, meester van de zomerhit: ‘Jullie luisteren alleen naar mij als de zon schijnt’

Het is een wonderlijk mechanisme, maar in Nederland moet de zon schijnen voordat mensen in de stemming zijn voor Álvaro Soler. De Spaanse zomerhitzanger werd bij een flitsbezoek aan Nederland nog bepaald niet op zijn wenken bediend.

  1. AI-app Udio verwijdert aantal liedjes: Nederlandse artiesten krijgen aanbod voor samenwerking
    artiesten bezorgd

    AI-app Udio verwijdert aantal liedjes: Nederland­se artiesten krijgen aanbod voor samenwer­king

    Lucratieve contracten lonken voor Nederlandse artiesten die zien dat hun stem en artistieke werk zonder toestemming wordt overgenomen door Udio. Het bedrijf achter de nieuwe spraakmakende AI-app biedt hen een ‘commerciële samenwerking’ aan als zij bereid zijn hun beschermde werk over te dragen aan de grillen van kunstmatige intelligentie (AI). In de tussentijd gaat Udio onrechtmatige liedjes van het platform halen, laat een woordvoerder aan deze site weten.
  2. Aangifte van belediging en discriminatie ingediend tegen Derksen

    Aangifte van belediging en discrimina­tie ingediend tegen Derksen

    Mirka Antolovic van meldpunt en kenniscentrum Tûmba heeft dinsdagochtend aangifte gedaan tegen Johan Derksen op het politiebureau in Leeuwarden. ,,We wilden namens discriminatie.nl bekrachtigen dat Derksen, nadat hij al zo vaak tegen het randje van het toelaatbare heeft gezeten, nu ook een grens is overgegaan”, licht Antolovic toe. Ze zegt aangifte te hebben gedaan van belediging en van discriminatie in de uitoefening van een ambt.
    Wommels