thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Beerschot kan scheve situatie niet meer rechtzetten en verliest van Cercle

Zaterdagavond werd Beerschot – Cercle Brugge na 55 minuten en bij een 0-1 tussenstand stopgezet omdat het veld in het Olympisch Stadion door aanhoudende regen onbespeelbaar was geworden. De Mannekes hadden vanavond nog ruim 35 minuten de tijd om de scheve situatie recht te zetten. Peter Maes smeet twee extra aanvallers in de strijd, maar het mocht niet baten.

Koen Frans

Stem hier op jouw Man van de Match na Beerschot - Cercle

Na de kansarme 55 minuten van zaterdag wisselde Peter Maes zijn ploeg op twee plaatsen: Réda Halaimia en Leon Krekovic kwamen niet meer in actie. Zij werden vervangen door Abdoulie ‘Bamba’ Sanyang en Blessing Eleke. Extra stootkracht, zoals verwacht. Bij Cercle Brugge liep routinier Hannes Van Der Bruggen er dinsdagavond niet meer tussen, hij werd vervangen door Leonardo Lopes da Silva. Gesteund door het publiek trok Beerschot in de beginfase meteen ten aanval. Voorzetten van De Smet en Sanyang kwamen niet aan, maar de intenties van de thuisploeg waren meteen duidelijk.

Cercle dreigde na een vijftal minuten voor het eerst met een opportunistische poging van Denkey, Vanhamel stond goed op te letten. Beerschot voetbalde voornamelijk op de helft van Cercle, maar meer dan wat afstandsschoten en hoekschoppen leverde dat niet op. De tijd tikte genadeloos weg, de verdediging van Cercle stond als een huis en Beerschot voetbalde geen uitgespeelde kansen bij elkaar. In het slotkwartier leek het toch nog te gaan lukken voor de thuisploeg. Joren Dom nam een afgeslagen voorzet vol op de slof, de bal zoefde niet eens zo ver naast. Het was de beste kans van de hele wedstrijd voor Beerschot. Vijf minuten later was Van den Bergh er dichtbij op een vrijschop van Holzhauser, Didillon ging goed plat. Peter Maes smeet met Marius Noubissi zijn laatste troefkaart op tafel. In de blessuretijd moest Didillon nog goed tussen komen op een kopbal van Konstantopoulos. Beerschot heeft het geprobeerd, maar het mocht niet zijn. Cercle trok de 0-1 voorsprong van zaterdag over de streep.