Terug naar de krant

Nederland neemt onderzoek naar fatale mishandeling Mallorca over van Spanje

Leeslijst Nieuws
El Arenal Een 27-jarige Nederlander overleed aan hersenletsel nadat hij door een groep andere Nederlanders zwaar werd mishandeld in de buurt van Palma de Mallorca. De verdachten vlogen kort na de vechtpartij terug naar Nederland.
Leeslijst

Het Openbaar Ministerie neemt het onderzoek naar de fatale mishandeling eerder deze maand op Mallorca over van de Spaanse autoriteiten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. Het parket Midden-Nederland was al een onderzoek naar de zaak begonnen en krijgt dinsdag het dossier vanuit Spanje toegestuurd.

Op woensdag 14 juli raakte een Nederlandse man zwaargewond na een mishandeling door een groep andere Nederlanders in El Arenal, een badplaats dichtbij Palma de Mallorca. Het slachtoffer overleed op 18 juli aan zijn verwondingen. Uit camerabeelden zou blijken dat de 27-jarige man, terwijl hij op de grond lag, meermaals tegen zijn hoofd is getrapt.

Lees ook De cel op Mallorca is een schrikbeeld voor Nederlandse verdachten
Bloemen voor de omgekomen  Carlo Heuvelman op Mallorca.

De verdachten, negen Nederlanders in de leeftijd van 18 tot 20 jaar uit Hilversum en Bussum, vlogen kort na de vechtpartij terug naar Nederland. De groep zou dezelfde avond nog meer mensen lastiggevallen hebben, onder wie Nederlanders. De politie vraagt daarom mogelijke getuigen om contact op te nemen. Het OM verwacht dat het tot twee weken duurt voordat alle stukken in het dossier uit het Spaans zijn vertaald. Een team met rechercheurs van de politie van Midden-Nederland is inmiddels begonnen met het onderzoek.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in