Brunopress
Volledig scherm
© Brunopress

Corona-epidemie dwingt ‘illegalen’ terug te keren naar huis

De corona-epidemie dwingt groepen ongedocumenteerde migranten Nederland te verlaten. Omdat er geen werk meer voor ze is, reizen ze met hulp van terugkeerorganisaties naar hun land van herkomst.

  1. Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’
    PREMIUM

    Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’

    Jeuk, pijn en soms vervorming en vernauwing van de geslachtsdelen. Jaarlijks krijgen enkele honderden mensen de diagnose lichen sclerosus (LS), een chronische ontsteking van de huid, vooral in het genitale gebied. Onbehandelde LS kan leiden tot kanker aan de penis of vulva. Een dermatoloog en gynaecoloog leggen uit hoe je lichen sclerosus behandelt, twee vrouwen vertellen hoe het is om LS te hebben. ,,Je kunt bijna nergens anders aan denken dan aan je vulva’’
  2. Hebben de universiteiten in Nederland wel banden met Israël en welke zijn dat dan? ‘Dit ligt zó gevoelig’
    PREMIUM

    Hebben de universi­tei­ten in Nederland wel banden met Israël en welke zijn dat dan? ‘Dit ligt zó gevoelig’

    De demonstranten die de afgelopen dagen gebouwen van de Universiteit van Amsterdam en Utrecht bezetten, eisen dat de universiteit alle academische en economische samenwerkingen met Israël verbreekt. Ook de universiteiten van onder meer Nijmegen en Leiden hebben banden met collega's in Israël. In hoeverre werken die precies samen met onderwijsinstellingen uit Israël? Vijf vragen en antwoorden.
  3. Demonstranten bezetten UvA-gebouw en maken zich op voor langdurig verblijf, driehoek grijpt niet in
    Met video's

    Demonstran­ten bezetten UvA-ge­bouw en maken zich op voor langdurig verblijf, driehoek grijpt niet in

    Meer dan duizend demonstranten verzamelden zich dinsdagmiddag bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) om hun steun te betuigen aan de pro-Palestijnse studenten die daar een dag eerder een protestkamp opzetten en door de politie werden verwijderd. Daarna verplaatste de demonstratie zich. Er ontstonden vechtpartijtjes tussen agenten en demonstranten, en daarna bouwden demonstranten barricades bij een pand in het centrum van Amsterdam dat nu bezet wordt.
    Amsterdam