Pierre-Yves Jeholet (MR).
Volledig scherm
Pierre-Yves Jeholet (MR). © Belga

Vraag om nieuw overleg rond versoepelingen botst op kritiek: “Dit brengt gezondheid van bevolking in gevaar”

De minister-president van de Franse Gemeenschap, Pierre-Yves Jeholet (MR), heeft de premier gevraagd om op 18 december opnieuw het Overlegcomité samen te roepen. Hij wil dat de maatregelen rond de sociale bubbel en de sluiting van de kapsalons opnieuw worden geëvalueerd. Het voorstel krijgt kritiek van verschillende politici en corona-experten. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zei in een reactie op Radio 1 dat er “geen enkel gaatje voor versoepelingen” is.

98 reacties

  • Nadine Abe

    3 jaar geleden
    Wat men niet heeft kan men niet gebruiken he , maar wel slim genoeg om van uitstappremie te krijgen met het belastingsgeld van de werkende Belg  .
  • Kris Kras

    3 jaar geleden
    Zeker  nu we  weten dat tv-gezichten ( politici en virologen  inbegrepen)  toch alweer een uitzondering krijgen om zich  te laten kappen en verzorgen , mag je ervan op aan dat anderen ook  voor zichzelf  op anderen  vlakken uitzonderingen  gaan maken. Ieder zijn uitzonderingetje, toch niks teveel?  Volg het voorbeeld ...
  • Geert De Regge

    3 jaar geleden
    @Eddy MichielsAls er iets is dat ze niet moeten aanpassen, dan is het winkelen met 2 of meer.Je kan gerust alleen winkelen. Beste Eddy als je niet in staat bent, alleen uw kleertjes te kopen, dan moet je maar in blootje lopen.
  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    Ongeacht welke maatregelen er genomen worden en strikt gevolgd worden, een derde en een vierde golf zal er komen. Alles op deze wereld is actie en reactie, zo ook het virus. Het virus zwelt geweldig aan en verminderd dan weer sterk, het blijft een beetje slabakken en plots zwelt het weer sterk aan om dan terug sterk te verminderen, enzovoort. Dit zal duren tot iedereen gevaccineerd is. Wil dat zeggen dat er dan geen besmettingen meer zullen zijn, jawel hoor. Alleen je wordt niet ernstig ziek.
  • Jan Jansens

    3 jaar geleden
    Iedereen moet nu maar zelf kapper spelen blijkbaar.