Jac Orie en Marcel Bosker.
Volledig scherm
Jac Orie en Marcel Bosker. © ANP

Orie kijkt uit naar NK sprint: ‘Heel interessant en spannend’

Als er iemand uitkijkt naar de NK sprint komend weekeinde in Thialf is het schaatscoach Jac Orie wel. Niet alleen omdat de voorman van Team Jumbo-Visma niet minder dan vier kanshebbers heeft op de titel, maar zeker ook vanwege het grote spanningselement. 

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Jordan Stolz nieuwe wereldkampioen allround, moedige poging Patrick Roest strandt in schoonheid
    Met video's

    Jordan Stolz nieuwe wereldkam­pi­oen allround, moedige poging Patrick Roest strandt in schoonheid

    Op de tweede dag van het WK allround zijn alle medailles verdeeld. Jordan Stolz mag zich de nieuwe wereldkampioen noemen. In Inzell was hij Patrick Roest over vier afstanden de baas. Op de afsluitende 10.000 meter moest Roest ongeveer een rondje goedmaken op de Amerikaanse tienersensatie, maar in die opdracht slaagde hij niet. Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de ontketende Joy Beune.