Direct naar artikelinhoud

Taghi geeft foto’s vrij: ‘Ik ben zwaar mishandeld bij mijn aanhouding’

Ridouan Taghi stelt opnieuw dat hij na zijn arrestatie dagenlang zwaar mishandeld is door agenten uit Dubai en Marokko. Als bewijs geeft Taghi toestemming aan EenVandaag om foto’s van hem te publiceren. 

Ridouan Taghi, gefotografeerd na aankomst in de Extra Beveiligde Inrichting.Beeld EenVandaag

Afgelopen maart had zijn advocaat Inez Weski namens haar client ook al gezegd dat Taghi afgeranseld was bij zijn aanhouding in het emiraat. In een verklaring aan EenVandaag schrijft Taghi nu: ‘Ik werd vastgehouden in een kamer met vrieskou en bewerkt met elektroshocks.’ 

Taghi is hoofdverdachte in het proces Marengo, dat draait om een reeks onderwereldmoorden.

‘In Dubai werd mij, terwijl ik plat op de grond lag, een pistool op het hoofd gezet. De agenten vertelden dat ze opdracht hadden gekregen om mij dood te schieten. Daarna ben ik helemaal in elkaar getrapt.’

‘Nepfoto’

De foto van hem die enkele maanden na zijn arrestatie werd vrijgegeven door de politie van Dubai, is volgens Taghi bewerkt. Zijn verwondingen zijn daarop niet te zien. “Ik vertel dit omdat het een nepfoto is. Alle wonden in mijn gezicht, zoals mijn gebroken neus, zijn weggephotoshopt.” Volgens Taghi worden er al jaren ‘nepfeiten’ over hem en zijn familie verspreid.

De foto die volgens Taghi bewerkt zou zijn.Beeld Screenshot Nieuwsuur

Als bewijs geeft Taghi via zijn advocaat Inez Weski toestemming aan EenVandaag om foto’s van hem te publiceren, waarop te zien zou dat hij in Dubai werd mishandeld. De foto’s zijn gemaakt door een arts van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) op 19 december 2019. Die dag kwam Taghi aan in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) van Vught.

Taghi Podcast

In De Taghi Podcast praat presentator Corrie Gerritsma met Paul Vugts over de jeugd van Taghi, hoe hij groot is geworden in het criminele milieu, het proces Marengo en de impact van de liquidaties van advocaat Derk Wiersum en de broer van de kroongetuige op onze rechtsstaat. Beluister de podcast hier.