Rode kaart Falkenburg smet op simpele zege Roda JC

© Bas Quaedvlieg

thumbnail: null

Roda JC heeft zich vrijdagavond herpakt van de ruime nederlaag tegen De Graafschap van een week geleden. In het eigen Parkstad Limburg Stadion boekte de ploeg een simpele zege op FC Dordrecht. De overwinning werd ontsierd door rode kaarten voor Erik Falkenburg en coach Jurgen Streppel.

Jimmy Leenders

Basisdebutant Falkenburg kreeg twintig minuten voor tijd rood na wat door scheidsrechter Gerrets werd aangezien voor een opzettelijke elleboog. Een kaart die de nodige verbazing wekte, aangezien de arbiter eerder in het duel een soortgelijke beuk van een Dordrecht-speler onbestraft liet. Trainer Jurgen Streppel stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken en moest met twee gele kaarten eveneens inrukken.

Zwak half uur

De twee rode kaarten vielen op een moment waarop Roda het resultaat al lang en breed over de streep getrokken had. Na een uitermate zwak eerste half uur wist de ploeg van Streppel binnen drie minuten tweemaal het net te vinden. De eerste treffer kwam op naam van Roland Alberg, die een door hem zelf versierde strafschop koeltjes verzilverde. Een paar minuten later was het Croux die raak schoot na een soepele aanval. De kleine Belg, die vorige week verstek moest laten gaan vanwege een positieve coronatest, was zichtbaar opgelucht.

Fraaie stift

Na die twee treffers voetbalde Roda een stuk soepeler en had het van Dordrecht niets meer te duchten. Amir Absalem bekroonde het goede spel van de thuisploeg met een fraaie treffer. De linksback werd vlak na rust diep gestuurd door Roland Alberg en tekende vervolgens met een fraaie stift voor zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal: 3-0. Roda kreeg daarna meer dan voldoende mogelijkheden om de score verder te doen oplopen, maar vergat te profiteren van alle ruimte.

Na de rode kaart voor Falkenburg kreeg Dordrecht een paar mogelijkheden om iets terug te doen, maar een doelpunt leverde dat niet op. Aan de overzijde trof Roda wel nog een keer doel en bepaalde Stefano Marzo de eindstand van dichtbij op 4-0.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: