Freeke Moes scoort voor Amsterdam de openingstreffer
NOS Sport

Amsterdam verpulvert Victoria, HGC boekt eindelijk een zege

In de derde speelronde van de hoofdklasse vrouwen hebben de hockeysters van Amsterdam in het Wagener-stadion afgerekend met hekkensluiter Victoria. De hoofdstedelingen wonnen met 10-1 van de ploeg uit Rotterdam.

Speelsters Freeke Moes en Lauren Stam namen allebei een hattrick voor hun rekening. Fay van der Elst (overgekomen van HDM en goed voor twee goals) en Oranje-internationals Felice Albers en Maria Verschoor maakten het scorebord compleet.

Victoria heeft geen fortuinlijke start gemaakt dit seizoen: in de eerste wedstrijd ging de ploeg met 6-0 onderuit bij Den Bosch, waarna in de volgende speelronde Oranje-Rood de punten mee naar huis nam: 0-3.

Aanvoerder Daphne Voormolen redde vanavond zeven minuten voor tijd de eer voor de Rotterdamse ploeg door het eerste doelpunt van het seizoen te maken.

HGC viert feest

Net als Amsterdam, zet ook Den Bosch de ongeslagen reeks voort. De Brabanders wonnen met een zakelijke 1-0 van Kampong dat daarmee de derde nederlaag op rij moest incasseren. Maar de grootste euforie was te vinden op de velden van HGC.

Die club wist vorig seizoen tot aan de winterstop geen enkel punt te behalen. Vlak voordat het coronavirus ons land teisterde wist de club uit Wassenaar (na zeventien wedstrijden) één punt achter de naam te krijgen door een gelijkspel tegen Hurley.

Diezelfde tegenstander was vrijdagavond weer te gast bij HGC, dit keer was de euforie voor HGC nog groter. Met een nipte overwinning (2-1) hebben de vrouwen de allereerste punten van dit seizoen binnen.

Ook Bloemendaal deed na een valse start dit seizoen goede zaken. De Mussen verrasten Oranje-Rood door de punten mee terug te nemen naar Noord-Holland. In Eindhoven werd het 1-2.

Uitslagen hoofdklasse vrouwen

Amsterdam-Victoria 10-1
Den Bosch-Kampong 1-0
HGC-Hurley 2-1
Oranje-Rood-Bloemendaal 1-2
SCHC-Pinoké 5-0
hdm-Laren 2-0

Niet alleen voor HGC, ook voor SCHC-speelster Caia van Maasakker was het een bijzondere avond. De 193-voudig international maakte haar 200ste treffer in de hoofdklasse en had dus naast de overwinning op Pinoké (5-0) nog een reden om feest te vieren. Teamgenoot Ginella Zerbo scoorde een hattrick en Van Maasakker maakte vlak voor tijd met een strafbal de score compleet.

In de competitie staan na de derde speelronde vier ploegen nog foutloos bovenaan: Amsterdam, SCHC, Den Bosch en HDM (2-0 overwinning op Laren) zijn met negen punten uit drie wedstrijden de koplopers.

Voor de vrouwen van Amsterdam was de tienklapper tegen Victoria de derde overwinning op rij. Eerder werd er o,a, thuis al gewonnen van HGC.

Hockeysters Amsterdam beginnen competitie met zege op HGC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl