Direct naar artikelinhoud
Podcast

Wouter van Ransbeek: ‘Geliefden zijn en samenwerken is nooit spanningsvrij’

Wouter van Ransbeek is creative director van International Theater Amsterdam. In deze podcast praat hij met Malou Holshuijsen en Cathelijne Blok over zijn Amsterdam. Een gesprek over liefde en samenwerken met Wende Snijders, sterretjes op de fiets en Amsterdamse ongehoorzaamheid.

Video wordt geladen...

Wouter van Ransbeek: “Wende Snijders en ik zijn omnivoren. We gaan naar de opera, we gaan naar balletvoorstellingen, naar festivals en clubs. Veel kunstvormen worden gescheiden gepresenteerd. Wende is vier jaar geleden huiskunstenaar van Carré geworden. Daar hebben we een avond georganiseerd waar alles samen komt. De derde editie van Wende’s Kaleidoscoop heeft zich nu voor het eerst op televisie gepresenteerd.’

Geliefden zijn én samenwerken is niet altijd eenvoudig. Van Ransbeek: “Dat is nooit spanningsvrij. Op professioneel vlak zit daar veel uitdaging omdat we dingen anders zien. Maar de rijkdom is groot. Ik denk dat er weinig mensen zijn die zo veel met iemand kunnen delen.”

Wanneer praat je dan over werk, en wanneer niet? “Als we op zaterdagochtend de krant lezen, staat daar onherroepelijk iets in waar we het met elkaar over hebben. Kan het gebruikt worden voor een volgende show? Als Wende mij iets wil laten horen, een demo bijvoorbeeld, vraag ik haar vooraf of ze wil dat ik er naar luister als haar vriend of als iemand waarmee ze werkt. Als we werken kan ik kritiek hebben, maar als vriend vind ik het prachtig. Die schizofrenie werkt grappig genoeg erg goed.”

Alle podcasts van Het Parool zijn te vinden op www.parool.nl/podcast. De afleveringen van Ik zag iets moois vind je ook op iTunes en Spotify.

Alle podcasts van Het Parool zijn te vinden op <a href="http://www.parool.nl/podcast">www.parool.nl/podcast</a>. De afleveringen van Ik zag iets moois vind je ook op <a href="https://podcasts.apple.com/nl/podcast/ik-zag-iets-moois/id1489960092" target="_blank">iTunes</a> en <a href="https://open.spotify.com/show/2JKluTP4tJkVnbPHbSMKfb?si=9VgEHU7_S1a76Z9Nz891HA">Spotify</a>.
Beeld Parool