Terug naar de krant

Wout van Aert (Jumbo-Visma) wint klassieker Milaan-Sanremo

Leeslijst Nieuws
Klassieker Mathieu van der Poel, die tot de favorieten werd gerekend, eindigde als dertiende. Van Aert won vorige week ook al de Strade Bianche.
Leeslijst

De Belgische wielrenner Wout van Aert heeft zaterdag de klassieker Milaan-Sanremo gewonnen. De 25-jarige kopman van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma versloeg de Fransman Julian Alaphilippe, de winnaar van vorig jaar, na een koers van ruim 300 kilometer in de sprint op de Via Roma in Sanremo. Van Aert won vorige week ook al de Strade Bianche.

Alaphilippe ging op de Poggio, de laatste klim op zo’n zeven kilometer van de finish, in de aanval en alleen Van Aert kon de tempoversnelling van de Fransman bijbenen. De renner van Deceuninck-Quick-Step wist de Belg kort voor de top te lossen, maar Van Aert kwam in de afdaling terug.

Lees ook Ook al is het doodstil, de magie van Milaan-Sanremo is op de Poggio het grootst
De Fransman Julian Alaphilippe (rechts) leidt de beklimming van de Poggio, in zijn wiel de latere winnaar van Milaan-Sanremo, de Belg Wout van Aert.

Mathieu van der Poel, die tot de favorieten werd gerekend, zat in de achtervolgende groep. De Nederlandse kopman van Alpecin-Fenix leidde de achtervolging bij het ingaan van de laatste kilometer, maar de groep met meerdere kanshebbers kwam net te laat om een sprintduel tussen Alaphilippe en Van Aert te voorkomen. De Australiër Michael Matthews van Sunweb won de sprint om de derde plaats, voor de Slowaak Peter Sagan. Van der Poel eindigde in zijn eerste Milaan-Sanremo als dertiende.

Milaan-Sanremo stond voor 21 maart op het programma, maar de voorjaarsklassieker ging toen niet door als gevolg van de coronapandemie. De organisatie van de zogenoemde Primavera moest het parcours vorige week aanpassen, omdat meerdere lokale overheden uit angst voor het virus niet wilden dat de koers door hun gemeente zou gaan. (ANP)

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in