Terug naar de krant

Lewis Hamilton snelste tijdens Grand Prix van Stiermarken, Verstappen derde

Leeslijst Nieuws
Formule 1 Max Verstappen bleef lange tijd achter winnaar Hamilton rijden, maar moest enkele rondes voor het einde Valtteri Bottas laten passeren.
Leeslijst

Lewis Hamilton heeft zondagmiddag de Grand Prix van Stiermarken op zijn naam geschreven. De wereldkampioen liet Max Verstappen (die als derde eindigde) en teamgenoot bij Mercedes Valtteri Bottas achter zich. Verstappen maakte zijn valse seizoensstart van vorige week, toen hij uitviel, enigszins goed.

Al na één ronde vielen Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc uit. Hun auto’s kwamen hard in botsing met elkaar. Aanvankelijk kon alleen Vettel niet verder, maar na een bezoek aan de pitstraat moest ook Leclerc de race staken. Hamilton reed toen al aan kop, de positie waar hij startte en de gehele race bleef. Lange tijd zat Verstappen niet ver achter hem.

Vijf rondes voor het einde zochten Verstappen en Bottas elkaar op voor een spannend duel waarin de coureurs elkaar een aantal keer passeerden. De Fin kon de Nederlander uiteindelijk op afstand zetten. Verstappen deed twee ronden voor het einde nog een bandenwissel, om zo op vers rubber te proberen de snelste rondetijd te rijden. Zijn teamgenoot Alexander Albon werd vierde.

De coureurs raceten voor de tweede week op rij op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Tijdens de opening van het uitgestelde Formule 1-seizoen viel Max Verstappen al na elf rondes uit met technische mankementen.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in