Familieleden en sympathisanten verzamelden zich bij het politiebureau in Assen, waar boeren werden vastgehouden na hun blokkade met tractoren en auto’s van het afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster.
Volledig scherm
Familieleden en sympathisanten verzamelden zich bij het politiebureau in Assen, waar boeren werden vastgehouden na hun blokkade met tractoren en auto’s van het afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster. © ANP

Boeren verzamelen zich opnieuw met tractoren bij Drentse Wijster voor ‘kopje koffie’

Bij het Drentse Wijster heeft zich vanavond opnieuw een grote groep boeren verzameld. Ondanks het verbod op demonstraties waarbij landbouwvoertuigen worden ingezet, zijn die ook nu weer aanwezig, aldus de politie. Op sociale media wordt gesproken over ‘naborrelen’ en ‘een trekkerfeestje’. Eerder vandaag leidde een blokkade van afvalverwerker Attero in dezelfde plaats tot de aanhouding van tientallen demonstranten. 

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Middelvingers en huilende moeders: dit was dag 1 van Duits megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraakbende
    PREMIUM
    12

    Middelvin­gers en huilende moeders: dit was dag 1 van Duits megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraak­ben­de

    Een buit van minstens 3 miljoen euro, een schade van dik 5,5 miljoen en zestien verdachten. De Duitse stad Bamberg staat vanaf donderdag op scherp vanwege het megaproces tegen een Nederlands/Belgische plofkraakbende die zich als struikrovers over Duitsland verspreidde om geldautomaten op te blazen. In een tot rechtbank opgebouwde sporthal zijn 75 agenten - veelal zwaarbewapend - ingezet om wanordelijkheden te voorkomen.
    Roermond, Utrecht, Zeist, Amersfoort, Amsterdam
  3. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam