RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

KNVB wil eredivisie uitspelen: half juni beginnen

Het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist. Beeld © ANP

De KNVB wil de competities in het betaald voetbal uitspelen. Dat heeft de bond gezegd bij het overleg tussen de KNVB, betaald voetbalclubs en andere betrokkenen.

Ajax, PSV en AZ willen stoppen met de competitie, maar een meerderheid van de aanvoerders in het betaald voetbal wil de competitie juist uitspelen. De UEFA wil ook graag dat landen proberen in de zomer hun competitie uit te spelen. De KNVB probeert daar gehoor aan te geven.

De
Lees ook:
De KNVB en het voetbaldilemma: competitie uitspelen of niet?

De KNVB hoopt half mei te kunnen beginnen met de trainingen en wil half juni de competities hervatten met de inhaalwedstrijden FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord. In het weekeinde van 19 tot en met 21 juni is dan de eerste complete speelronde. Daarna moeten nog zeven speelronden worden afgewerkt. Om te kunnen beginnen met trainen in mei is nog wel toestemming nodig van de overheid, het huidige pakket aan maatregelen zorgt ervoor dat er tot 1 juni niet gevoetbald mag worden. 

Bekerfinale

De voetbalbond wil half juni beginnen en hoopt dan eind juli klaar te zijn met het seizoen 2019-2020. De play-offs voor Europees voetbal en promotie-degradatie zullen worden ingekort en bestaan niet uit een uit- en thuiswedstrijd maar uit een enkel duel. Ook de bekerfinale tussen Utrecht en Feyenoord zou nog door kunnen gaan. 

Het is nog niet bekend of er in de plannen van de KNVB met of zonder publiek gespeeld gaat worden. Supportersgroeperingen hebben al aangegeven dat ze vinden dat er alleen met publiek gespeeld moet worden. Ook is nog niet duidelijk hoe het probleem van de aflopende contracten op 1 juli opgelost zou moeten worden. 

'De
Lees ook:
'De Eredivisie afmaken? Volstrekt onuitvoerbaar'

21 april meer duidelijk

Het scenario om te stoppen met de competitie is niet besproken door de KNVB. In de week van 21 april zal er meer duidelijkheid komen over de maatregelen van de regering. Dan wordt gekeken of de plannen die de voetbalbond nu heeft ook uitgevoerd kunnen worden.  

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update