Direct naar artikelinhoud
Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen wordt zondag dan toch gereden, maar dan wel virtueel

Ronde van Vlaanderen wordt zondag dan toch gereden, maar dan wel virtueel
Beeld Photo News

Er wordt zondag dan toch gekoerst. Sporza en Flanders Classics slaan de handen in elkaar voor een virtuele Ronde van Vlaanderen. Dertien profrenners nemen het vanuit hun kot op rollen tegen elkaar op.

Dertien profs van acht internationale ploegen die normaal zouden deelnemen, fietsen zondag de laatste 32 kilometer van de wedstrijd virtueel tegen elkaar, thuis op rollen. 

De Belgische driekleur is goed vertegenwoordigd met Greg Van Avermaet, Remco Evenepoel, Oliver Naesen, Wout Van Aert, Yves Lampaert, Tim Wellens, Thomas De Gendt en Jasper Stuyven, die eerder dit jaar Omloop het Nieuwsblad won. Ook de Tsjech Zdenek Stybar, de Nederlander Mike Teunissen, de Australiër Michael Matthews, de Ier Nicholas Roche en de Italiaanse titelverdediger Alberto Bettiol doen mee. 

Het koersverloop is te volgen op Eén en wordt deskundig becommentarieerd door Michel Wuyts en José De Cauwer. Ook op de radio gaat de Ronde niet ongemerkt voorbij. Zaterdagavond kan je op Radio 1 terecht voor het auditieve verhaal de Officiële Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen.  In dat hoorspel worden wielerfans meegenomen in een stuk ongeschreven spannende wielergeschiedenis, alsof je in een echte, live uitgezonden koersverslag zit. Met een hoofdrol voor Ruben Van Gucht en Renaat Schotte.