Direct naar artikelinhoud
Liveblog

Onmachtig Ajax verliest met 1-0 van Heracles

Ajax heeft zondagmiddag met 1-0 van Heracles verloren. De ploeg van Erik ten Hag verloor daarmee de derde uitwedstrijd op rij. Daarmee is het verschil met AZ teruggelopen naar drie punten. De Alkmaarders komen volgende week naar de Arena. Lees alles over de wedstrijd terug in ons liveblog.

Onmachtig Ajax verliest met 1-0 van Heracles
Beeld BSR Agency

Live

  1. 90+4 Ajax verliest derde uitwedstrijd op rij

    Het is Ajax weer niet gelukt om te winnen. Ondanks dat de ploeg van Erik ten Hag in de eerste helft nog mogelijkheden kreeg, wist het niet te scoren in Almelo. Dessers deed dat wel voor Heracles en dus verliest Ajax de derde uitwedstrijd op rij. Er is voor Ten Hag veel te repareren in aanloop naar de return tegen Getafe aankomende donderdag.

  2. Vier minuten blessuretijd

    90. Er komen vier minuten blessuretijd bij in Almelo. 

  3. Mauros Junior wordt gewisseld

    84. De Braziliaan verlaat het veld voor Jakubiak die in zijn plaats komt.

  4. Geel voor Heracles

    82. Kiomourtzoglou krijgt geel na een professionele overtreding op het middenveld op Ekkelenkamp. Hij weet zo een potentieel gevaarlijke aanval van Ajax in te dammen.

  5. Ekkelenkamp komt in het veld

    80. Ekkelenkamp vervangt Gravenberch die vandaag erg ongelukkig speelde. Een extra spits lijkt er daardoor niet in te gaan komen. 

  6. Dessers opent de score

    77. Een lange bal van Blaswich wordt verkeerd ingeschat door Blind en Dessers kan doorlopen en de bal het doel in volleren. Een gelijkspel lijkt voor Ajax nog het maximaal haalbare.

  7. Van de Water komt in het veld

    75. Sylvester van de Water komt bij Heracles in het veld voor Osman. 

  8. Danilo maakt zich op voor zijn debuut

    72. De 20-jarige Braziliaan komt in het veld voor Babel die ook bij zijn laatste actie een vrije kopbal over het doel van Heracles mikte.

    Bij Heracles heeft Rosmann het veld verlaten voor Van der Buijs. 

  9. Mauros Junior in de korte hoek

    71. Onana redt op het schot van de Braziliaan en Dessers is boos. Als hij de bal had voorgegeven had het zomaar 1-0 voor Heracles kunnen zijn.

  10. Gele kaart voor Babel

    70 .De aanvaller van Ajax lijkt het duel van Mauros Junior te winnen, maar wordt daarna toch afgetroefd. Hierop trekt de llinksbuiten aan de noodrem waarvoor hij de gele kaart krijgt van Pol van Boekel.

  11. Onana redt ternauwernood

    69. Onana houdt Ajax op de been. Buitenspeler Burgzorg zoekt Dest op en schiet via het been van de verdediger in de korte hoek, maar Onana weet de bal met zijn vingertoppen te pareren. 

  12. Ongelukkige Babel

    65. De linksbuiten heeft nog weinig geslaagde acties weten te maken en verspeelt ook nu de bal weer. Vooral zijn aannames zijn onvoldoende. 

  13. Tadic schot maar net gekeerd

    64. Ajax zet aan. Het is nu Dusan Tadic die richting de zestien dribbelt en schiet, maar het schot wordt gepareerd door Heracleskeeper Blaswich. 

  14. Eiting net voorlangs

    63. De middenvelder kapt zich knap vrij in de zestien van Heracles en zijn schot gaat via de buitenkant van de paal naast Ajax heeft inmiddels al de lat en paal geraakt, maar het staat nog altijd 0-0 in Almelo.

  15. Geel voor Gravenberch

    61. De middenvelder gaat hard door op Merckel en krijgt van scheidsrechter Pol van Boekel de gele kaart.

  16. Foutje Schuurs

    58. Net zoals tegen Getafe verliest de verdediger de bal op het middenveld. Dessers kan daardoor gevaarlijk worden maar zijn inzet wordt gekeerd door Onana.

  17. Blessures bij Dest en Rosmann

    49. De spelers van Ajax en Hereacles blijven na duels op de grond liggen en hebben verzorging nodig. Dest lijkt een vinger in zijn oog te hebben gehad. Ze kunnen wel allebei verder.

  18. Eiting valt in

    45. Scheidsrechter Pol van Boekel heeft gefloten voor de start van de tweede helft. Ajax heeft gewisseld. Carel Eiting is in het veld gekomen voor Lisandro Martinez.

  19. Rust

    45. Een sterker Ajax heeft nog niet weten te scoren tegen Heracles. Daardoor gaan we met een brilstand rusten in Almelo. Ajax kreeg genoeg kansen, maar het ontbreekt aan scherpte voorin. Wel voetbalt de ploeg van Erik ten Hag makkelijk en weet het vaak de vrije man te vinden. 

    Twitter bericht wordt geladen...

  20. Rosmann bijna met een eigen doelpunt

    45. De verdediger van Heracles krijgt uit de kluts de bal op zijn voet en daardoor schiet hij vanaf 20 meter bijna in zijn eigen doel.

  21. Counter Heracles

    43. Een lange bal van Heracles valt achter de verdediging van Ajax. Blind en Dessers raken daardoor in een sprintduel dat Dessers wint. Hij schuift de bal maar net voorlangs. 

  22. Martinez schrikt van de kans die hij krijgt

    41. Ajax neemt een korte corner en Tadic slingert de bal voor. De volledig vrijstaande Martinez kan schieten, maar raakt de bal helemaal verkeerd. Het lijkt wel alsof de Argentijn schrok van de kans die hij kreeg.

  23. Heracles laat zich zien

    39. Een voorzet wordt maar net gemist door Dessers en daarna weet Heracles een tijdje balbezit te houden. Ajax komt moeilijk van de eigen helft af. 

  24. Van de Beek op de lat

    35. Donny van de Beek kan de bal mee de zestien in nemen en haalt met links verwoestend uit. Zijn bal komt via de lat terug in het veld en de rebound gaat aan iedereen voorbij.

  25. Tagliafico met de kopbal

    34. De kleine Argentijn kan uit een corner vrij inkoppen en zijn bal kan ternauwernood op de lijn gekeerd worden. Ajax blijft kansen krijgen en het is zo wachten op de 1-0. 

  26. Schuurs met een goede actie

    32. De centrale verdediger laat zien uitstekend te kunnen voetballen. Hij verovert de bal in de eigen zestien en steekt het hele veld over. Helaas mist zijn schot precisie om echt gevaarlijk te kunnen zijn. 

  27. Blessure Osman

    25. De middenvelder van Heracles is erbij gaan zitten en wordt behandeld door de medische staf van Heracles. Hij lijkt verder te kunnen, maar voor de zekerheid is Bijleveld gaan warmlopen.

  28. Dessers met de kans voor Heracles

    23. Een voorzet van Heracles wordt gemist door Schuurs en Dessers kan zo de 1-0 voor Heracles binnen schuiven. Het is echter Onana die goed staat op te letten en de inzet van Dessers keert.

  29. Bijna de 0-1 via Gravenberch

    18. Heracles is slordig in de opbouw en zowel Van de Beek als Gravenberch mogen op het doel van de Almeloërs schieten. Beide schoten worden door een verdediger gekeerd, maar Ajax komt beter in het spel. 

  30. Afzwaaier Babel

    17. Na een goede aanval van Ajax wordt Ryan Babel vrijgespeeld in de zestien van Heracles, maar de linkerspits produceert een afzwaaier die meters naast gaat. 

  31. Cyriel Dessers

    13. De spits van Heracles laat zien in vorm te zijn. Hij loopt constant op het randje van buitenspel en is vaak aanspeelbaar. Ajax zal goed op de Belgische spits moeten letten. 

  32. Aftasten

    10. De eerste tien minuten tasten beide ploegen nog af. Heracles kan de bal niet in de ploeg houden en Ajax heeft moeite met het rondspelen van de bal rond de zestien van de Twentenaren. Vooral Dusan Tadic grossiert in het maken van fouten aan de kant van Ajax. De Servische aanvoerder verspeelde al meerdere keren de bal. 

  33. Trainer Ten Hag verwacht Ziyech snel terug bij Ajax

    Trainer Erik ten Hag van Ajax verwacht dat hij snel weer over Hakim Ziyech kan beschikken. "Donderdag tegen Getafe is hij er waarschijnlijk weer bij," zei hij vlak voor het uitduel met Heracles bij FOX Sports.

    Ziyech ontbreekt in Almelo omdat hij niet helemaal fit is. De spelmaker was pas net hersteld van een kuitblessure toen hij afgelopen donderdag aan de uitwedstrijd tegen Getafe begon.

    Ajax heeft donderdag een fitte Ziyech nodig als het met een achterstand van 2-0 aan het thuisduel met de Spaanse club begint. Drie dagen later zondag komt AZ naar de Johan Cruijff ArenA.

  34. We zijn begonnen

    1. Scheidsrechter Pol van Boekel heeft gefloten voor de start van de wedstrijd. Met de winst van AZ, 2-0 tegen PEC Zwolle, moet Ajax winnen om het gat op zes punten te houden met de Alkmaarders. Ajax had het vorig jaar lastig in Almelo, toen verloor de ploeg van Erik ten Hag. Over iets minder dan twee uur weten we of Ajax de voorsprong op zes punten weet te houden en alvast vertrouwen weet te tanken voor de return tegen Getafe.

  35. Opstelling Heracles Almelo

    Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Merkel, Osman; Mauro Junior, Dessers, Burgzorg.

    Wissels Heracles Almelo: Brouwer, Bucker, Van den Buijs, Cijntje, Bijleveld, Van der Water, Schoofs, Szöke, Jakubiak. 

  36. Ajax zonder Ziyech tegen Heracles

    Ajax moet het vanmiddag doen zonder Hakim Ziyech. De spelmaker is niet wedstrijdfit. Perr Schuurs krijgt van trainer Erik ten Hag de voorkeur boven Edson ÁlvarezKlaas-Jan Huntelaar in de punt van de aanval en niet Lassina Traoré

    Opstelling Ajax: Onana; Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Gravenberch, Martinez, Van de Beek; Tadic, Huntelaar, Babel. 

    Wissels Ajax: Varela, Kotarski, Álvarez, Eiting, Marin, Traoré, Ekkelenkamp, J. Timber, Danilo.

    Twitter bericht wordt geladen...

  37. Inhaken of afhaken?

    Ajax maakt zich met een enorme ‘Getafe-kater’ op voor Heracles. De club staat op een tweesprong: terug naar een rol in de Europese marge of een factor worden in de arena van het geweld van de elite.

    Beeld BSR Agency