RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Darts

5 redenen waarom 2020 een interessant dartsjaar wordt

Michael van Gerwen Beeld © PDC

Het WK 2020 is al een tijd achter ons en het eerste volledige toernooi in 2020 staat voor de deur: The Masters. Maar wat kunnen we verwachten van het nieuwe jaar? Dit zijn vijf redenen waarom 2020 een interessant dartsjaar wordt.

1. Peter Wright

Eíndelijk versloeg Peter Wright Michael van Gerwen in een finale van een major. En niet zomaar een major, maar het WK Darts. Na negen pogingen lukte het de Schot af te rekenen met zijn kwelgeest. Maar trekt Wright deze lijn door en kan hij een aanval doen op de koppositie van Van Gerwen op de Order of Merit? Of was de WK-titel een incident?

2. Michael van Gerwen en zijn nieuwe pijlen

Voor Van Gerwen begint in 2020 een nieuw hoofdstuk. Hij heeft zijn vertrouwde pijlen van XQ Max achter zich gelaten en gaat in de toekomst gooien met Winmau. "Je moet niet onder stoelen of banken schuiven dat overstappen naar een andere set altijd lastig is. Je moet zorgen dat je vertrouwen krijgt", vertelde Van Gerwen. Hoe gaat de Nederlander om met zijn pijlentransfer?

Van
Lees ook:
Van Gerwen lacht: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe pijlen'

3. De drie talenten

Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena en Danny Noppert lieten in 2019 (nogmaals) zien van de beste spelers van de wereld te kunnen winnen. Het drietal boekte grote progressie en met name Wattimena was al dicht bij een plek in de top 16. Lukt het (een van) deze drie talenten ook in 2020 stappen te maken? Of breekt een ander talent door?

4. Lisa Ashton

Lisa Ashton is de eerste vrouw die op eigen kracht een tourkaart wist te bemachtigen. Ze pakte de laatste tourkaart via de UK Q-school Order of Merit en mag nu de professionele tour van de PDC af. Houdt ze zich een jaar lang staande tussen het geweld van alle mannen en kan ze een goede uitgangspositie creëren om in het tweede jaar haar tourkaart te behouden?

Lisa
Lees ook:
Lisa Ashton pakt als eerste vrouw ooit tourkaart via Q-school

5. BDO

De BDO kende een ontzettend zwaar 2019 en kwam vrijwel alleen negatief in het nieuws. Veel spelers verlieten de bond en waagden een poging bij de PDC. Ook de WDF begint zich nadrukkelijker te mengen in het internationale dartscircuit. Hoe ziet de BDO er over twaalf maanden uit?