Première Fuerza Bruta afgebroken door harde wind

FOTO LC

FOTO LC

De première van Fuerza Bruta in Leeuwarden is donderdagavond afgebroken wegens de harde wind.

Lees meer over
Leeuwarden
Theater en musical

De wind maakte het volgens Claudia Woolgar van organisator Brave New World niet mogelijk door te gaan. Het waait simpelweg te hard om de veiligheid van het publiek te garanderen. Vlak na de opening betrad Woolgar het podium om te vertellen dat de show werd stilgelegd. Die wordt niet meer hervat.

Brave New World heeft gezien de omstandigheden en na overleg met de gemeente besloten om de première stil te leggen. ,,Ik sta hier heel verdrietig'', sprak Jan van Erve van Brave New World. ,,Ik had zin in die show, iedereen had zin in die show. Dan doet het heel veel pijn dat wij de beslissing hebben moeten nemen uit veiligheidsoverwegingen om die show te cancelen.''

De beslissing om de voorstelling af te breken is volgens hem een proces van een aantal uren geweest. ,,Dat hebben we heel erg gemonitord, zelfs zo close dat we dachten dat we konden beginnen. Maar toen kregen we signalen dat het naar een niveau zou gaan dat het niet verantwoord zou zijn. Dan neem je een beslissing, hoe moeilijk ook.''

,,De première was al met een half uur vervroegd vanwege de wind. Maar die begon aan te trekken naar windkracht 7 met uitschieters naar 8. Dat was onverantwoord'', reageert Lieuwe Krol van LF2028.

In de tent zelf werd de wind niet als heel hard ervaren maar bezoekers zeggen dat het vooral in gebied bij de toiletten hard waait.

Woolgar zegt dat iedereeen die bij de première aanwezig was, alsnog een kans krijgt om de voorstelling te zien.

Dat een show halverwege wordt afgelast hebben we niet eerder meegemaakt, aldus een van de artiesten van Fuerza Bruta.

Bezoeker Wytze Visser over het afgelasten van de voorstelling: