Edwin Wagensveld, voorman van Pegida, wordt verkleed als Zwarte Piet aangehouden in Apeldoorn tijdens de intocht van Sinterklaas.
Volledig scherm
Edwin Wagensveld, voorman van Pegida, wordt verkleed als Zwarte Piet aangehouden in Apeldoorn tijdens de intocht van Sinterklaas. © ANP

Pegida-voorman en 10 andere demonstranten weer op vrije voeten na arrestatie tijdens intrede Sinterklaas in Nederland

De elf demonstranten die gisteren in Apeldoorn waren opgepakt bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Nederland, zijn weer op vrije voeten.

4 reacties

  • Patrick Rasschaert

    4 jaar geleden
    Eens de geschiedenis van Sint Nikolaas nagaan. Als bisschop kocht hij zwarte kindslaven en stelde ze bij hem te werk doch ze werden ook als vrije mensen eens volwassen. Dus waar is het racisme dan. De tewerkstelling was meer bedoeld als hulpje in het huishouden en zijn omgeving
  • jeroen de rijck

    4 jaar geleden
    Belachelijke wereld , wat gaat het volgende zijn waar de azijnpissers gaan tegen demonstreren nadat de hele Sinterklaas traditie gaat verdwenen zijn , op deze manier gaat men racisme juist in de hand werken .
  • lindsey clauw

    4 jaar geleden
    Moet dat nu echt?! Het is een kinderfeest,laat dat voor wat het is. Ik heb me als kind nooit de vraag gesteld waarom zwarte piet zwart was,hij kwam mee met de Sint en bracht snoep en speelgoed mee dat is al waar ik aan dacht.
  • Peeters Francis

    4 jaar geleden
    Ze doen maar bij mij komt de Sint met twee zwarte pieten. Niet één kind ligt er wakker van dat de zwarte pieten veeg pieten zijn of dat het zwarte pieten zijn, het zijn enkele grote mensen die daar een drama van maken.