Social Media16.11.2019

TikTok start met shopbare video’s


We kunnen het in Nederland nog niet beleven, maar TikTok is in Amerika gestart met het betatesten van shopbare video’s. Klinkt spannend, maar wat is een shopbare video? Het is een verlengde van de advertenties die je nu op het platform ziet. Alleen word je niet langer naar een andere webpagina gestuurd, maar kun je binnen TikTok winkelen.

TikTok-video’s

Het gaat echter iets verder dan advertenties, want het is niet zo dat alleen grote betaalde advertenties van de dienst gebruik kunnen maken. Als jij TikTok-video’s maakt, dan kun jij ook straks een eigen winkeltje binnen TikTok beginnen. Het TikTok maakt enerzijds aanzienlijk commerciëler, wat gevaarlijk kan zijn voor de jonge gebruikers die vaak op het platform zijn te vinden.

Anderzijds is het wel een manier voor creatievelingen om hun producten nog sneller aan de man te kunnen brengen. Niet alleen mensen die Etsy-achtige spulletjes maken, maar ook tattoo-artiesten die hun merchandise nu meestal op andere platforms zetten zoals Bigcartel of Society6. Hierdoor moet je van bijvoorbeeld Instagram naar die aparte shop, terwijl dat in TikTok straks in één kan.

De mogelijkheid schijnt al sinds 2018 live te zijn in de Chinese TikTok-collega Douyin, maar nu lijkt TikTok deze mogelijkheid ook te gunnen aan het Westen. Eerst nog via een beta die alleen beschikbaar is voor een handjevol Amerikaanse influencers, maar uiteraard met de bedoeling om dit verder uit te rollen en officieel toe te voegen aan de video-app.

Link in bio

De meer dan een miljard gebruikers van TikTok staat ook nog een andere nieuwe optie te wachten, want het schijnt links in bio’s te testen. Hierdoor kun je in je profiel straks mensen naar je eigen website (of webwinkel) sturen, of naar die van bijvoorbeeld een sponsor. Dit biedt een interessante nieuwe optie aan influencers en andere enthousiaste videomakers om meer te delen van hun eigen werk, andere social media of artikelen waarin ze worden genoemd.

Op Instagram is dat een veelgebruikte manier om mensen naar een artikel te verwijzen: ‘link in bio’ bij je post zetten en mensen weten waar ze meer informatie kunnen vinden. Het is natuurlijk een wat omslachtige manier om een url te delen, maar dat kan nu eenmaal niet in een foto of video. TikTok wil dit ook gaan toevoegen aan het platform, maar wanneer dat precies gaat gebeuren is nog onbekend. Sowieso heeft TikTok ook wat minder leuke ontwikkelen om te doorstaan, want Amerika is aan het onderzoeken of het wel helemaal zuivere koffie is, deze Chinese app die op zoveel smartphones geïnstalleerd is.

Verder lezen over TikTok

TikTok is verboden in de Amerika als het niet wordt verkocht

TikTok en de Verenigde Staten liggen al jaren overhoop, maar nu is er ook echt een wet aangenomen die het TikTok moeilijk moet gaan maken.

Social Media26.04.2024

TikTok is verboden in de Amerika als het niet wordt verkocht

TikTok gaat je toch niet betalen om TikTok te kijken

Helaas, het betaalt krijgen om te TikTokken is weer verdwenen. Wij hadden het sowieso nog niet, maar het is de vraag of we het ooit krijgen.

Social Media25.04.2024

TikTok gaat je toch niet betalen om TikTok te kijken

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Twitch gaat de social media kant op. Het kopieert een functie van TikTok waarmee je waarschijnlijk aanzienlijk meer streams ontdekt.

Social Media18.04.2024

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

Wil je geld verdienen met TikTok, maar wil je niet zelf video's maken? Dat hoeft ook niet. Mogelijk komt binnenkort de TikTok Coin-app naar Nederland, waarmee je 0,36 euro kunt verdienen voor 1 uur kijken.

Social Media17.04.2024

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

TikTokken tijdens het Fortniten? Waarschijnlijk kan het binnenkort. Tegelijk. Er zou een Picture-in-Picture-modus naar de game komen.

Gaming11.04.2024

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

​TikTok lanceert straks een Instagram-copycat: TikTok Notes

Instagram heeft zijn eigen Twitter-alternatief gelanceerd en TikTok denkt: dat kan ik ook. Het komt met TikTok Notes, wat echter geen alternatief is voor Twitter, maar voor Instagram. TikTok Notes klinkt als een app waar...

Social Media09.04.2024

​TikTok lanceert straks een Instagram-copycat: TikTok Notes

Deze week viral: New York, Greta Thunberg en boze buren

Deze week staat qua viral content vooral in het teken van de aardbeving in New York en Greta Thunberg. Maar er zat ook nog vanalles tussenin. Politie-agent wordt boos op buschauffeur In Seattle gaat het deze week over e...

Social Media06.04.2024

Deze week viral: New York, Greta Thunberg en boze buren