Terug naar de krant

De Vegetarische Slager maakt hamburgers voor Burger King

Leeslijst Nieuws
Het Nederlandse bedrijf levert de vleesloze Whopper vanaf nu aan 2.500 Burger King-restaurants in 25 Europese landen. Nederland zelf volgt in een ‘tweede fase’.
Leeslijst

Het Nederlandse bedrijf De Vegetarische Slager levert vanaf dinsdag hamburgers aan Burger King. De zogenoemde Rebel Whopper is vanaf nu in 2.500 restaurants in 25 Europese landen te bestellen. In een „volgende fase” zal de burger ook naar Nederland komen, maar het is nog niet bekend wanneer.

In de Verenigde Staten kunnen vegetariërs niet kiezen voor een burger van het Nederlandse merk. Daar blijft de Impossible Whopper van het Californische Impossible Foods op het menu staan. Deze burger mag in Europa niet verkocht worden omdat deze genetisch gemodificeerde ingrediënten bevat. De Vegetarische Slager was daarom „de meest geschikte partner” in Europa, aldus Burger King-topman David Shear.

Lees ook Kan vega de vleesmarkt ontwrichten?
Beyond Meat presenteert een nieuw product tijdens een diner in The Bronx, New York, in april.

De vleesloze burger wordt vanaf dinsdag verkocht in Spanje, Duitsland, Italië, Portugal, Noorwegen, Polen, Zwitserland, Finland, Denemarken, Oostenrijk, Ierland, Hongarije, België, Tsjechië, Cyprus, Luxemburg, Malta, Kroatië, Andorra, Slowakije, Griekenland, Slovenië, Gibraltar, Albanië en Kosovo. In de „tweede fase” volgen onder meer Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Unilever

De Vegetarische Slager werd in 2007 opgericht door Jaap Korteweg, een Nederlander uit een boerenfamilie. Vorig jaar verkocht hij zijn bedrijf aan de Brits-Nederlandse multinational Unilever, naar verluidt voor 30 miljoen euro. Korteweg blijft voorlopig wel het gezicht van het merk. De producten van de Vegetarische Slager worden verkocht in ruim vierduizend winkels in zeventien landen.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in