Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

“Vrouw na zwangerschap degraderen is geslachtsdiscriminatie”

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM) heeft gelijk gekregen van de Nederlandstalige arbeidsrechtbank van Brussel in een dossier rond geslachtsdiscriminatie. De rechtbank oordeelde op 3 september dat een vrouw die terugkomt uit zwangerschapsverlof bij haar terugkeer niet gedegradeerd mag worden, laat het instituut vandaag weten in een mededeling. 

5 reacties

  • gregory steeno

    5 jaar geleden
    geslachtsdiscriminatie ?? bij ons mogen de vrouwen kiezen voor een uniformrok tot boven de knie of een lange broek, deze zomer bij temperaturen tot 40 graden moesten wij in onze lange donkerblauwe uniformbroek gaan werken en is er dus geen alternatief voor de mannen is dit dan geen discriminatie ???
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Terecht wordt het Patronaat met dit vonnis mores geleerd.
  • Nema De Geest

    5 jaar geleden
    Ik snap dat en begrijp dit vonnis. Anderzijds, als je zwangerschapsverlof, moederschapsverlof en ouderschapsverlof na elkaar opneemt ben je wel bijna 8 maanden afwezig. Binnen die periode kan wel wat veranderen in een bedrijf. Stel dat iedereen tijdens die periode gedegradeerd wordt en enkel zij niet. Is dat dan ook geen discriminatie?
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Ik ben ermee akkoord dat deze dingen geen impact mogen hebben op de beroepsloopbaan van betrokkene maar wie komt er op voor de werkgever die ongeveer een half jaar zonder werknemer zit, er wel voor mag betalen, niet in een definitieve vervanging kan voorzien en moet zorgen dat het werk toch gedaan is. Wie lost die problemen op. En wat als de onderneming hierdoor achteruit gaat en mensen moet ontslaan?
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen? Is het bijna gedaan met die regelneverij aub? Zo kun je wel voor iedereen die op zijn tenen getrapt wordt wel een instelling op poten zetten...