Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Di María pijnigt oude club Real Madrid

Paris Saint-Germain is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen in de Champions League. Ondanks de danig verzwakte frontlinie bleef de Franse kampioen voor eigen publiek Real Madrid met 3-0 de baas. De Argentijn Angel Di María, oud-speler van de Spaanse club, scoorde twee keer in de eerste helft. De Engelse arbitrage keurde daarna in Parijs twee Madrileense treffers terecht af. In de extra tijd maakte de Belg Thomas Meunier het derde doelpunt.

Beide ploegen traden zeker niet op volle sterkte aan. Bij de thuisploeg ontbraken onder anderen de topaanvallers Kylian Mbappé, Edinson Cavani (beiden geblesseerd) en Neymar (geschorst). Real Madrid moest het doen zonder onder anderen Luka Modric, Isco, Marcelo (allen geblesseerd) en Sergio Ramos (geschorst). De Belgische aanwinst Eden Hazard, eindelijk helemaal fit, had voor de eerste keer een basisplaats bij de bezoekers. Hij werd in de zeventigste minuut gewisseld.

Na nog geen kwartier kwam PSG op voorsprong. Uit een voorzet van Juan Bernat schoot Di María de bal achter de mistastende doelman Thibaut Courtois. In de 33e minuut liet de Belgische keeper zich door een afstandsschot van Di María opnieuw verrassen (2-0). Kort daarna leek Gareth Bale met een technisch hoogstandje de achterstand te verkleinen, maar door interventie van de VAR werd de Madrileense treffer afgekeurd wegens hands.

Dichterbij

Na de rust slaagde Real Madrid er niet in om dichterbij te komen, ondanks grote inspanningen van met name aanvoerder Karim Benzema. Zijn treffer een kwartier voor tijd werd geannuleerd wegens buitenspel. Kort daarna kopte hij de bal in riante positie voorlangs.

Eerder op de avond leverde de andere groepswedstrijd tussen Club Brugge en Galatasaray geen winnaar op (0-0). In België liet Ryan Babel namens de bezoekers in de eerste helft een grote kans liggen.