Direct naar artikelinhoud

303 ‘rellende’ supporters Lille opgepakt bij Strandvliet

De thuiswedstrijd van Ajax tegen Lille OSC dinsdagavond heeft al vroeg tot chaos geleid. De politie was rond 16.00 uur massaal aanwezig bij metrostation Strandvliet, voor ‘rellende’ supporters van Lille. 303 supporters van de Franse voetbalclub zijn aangehouden. 

Supporters van Lille OSC zetten metrostation Strandvliet op stelten.Beeld Robert Koelewijn

De 303 supporters van Lille OSC zijn niet aanwezig bij het duel van hun club tegen Ajax. De arrestanten werden afgevoerd naar verschillende cellencomplexen verspreid over Amsterdam en zitten vast tijdens de wedstrijd, meldt de politie.

De Fransen werden door de Amsterdamse politie aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde, het afsteken van vuurwerk, geweld en vernieling, aldus de politie. “Van iedere supporter onderzoeken we wat eventueel hun vergrijpen zijn geweest. Dat proces neemt natuurlijk enige tijd in beslag,” zegt een woordvoerster.

Volgens het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB liepen de supporters op het spoor. Zowel station Strandvliet als Duivendrecht werd enige tijd ontruimd en het metroverkeer werd stilgelegd.

303 supporters van Lille OSC zijn aangehouden bij metrostation Strandvliet in Amsterdam Zuid-Oost.Beeld ANP