Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Veel speculaties na speeltuindrama Assen volgens burgemeester

De burgemeester van Assen Marco Out, die zaterdagmiddag langdurig aanwezig was op de plek van het ernstige voorval in de speeltuin, spreekt van een ‘bijzonder ernstig incident met een enorme impact voor alle betrokkenen’. Mensen hebben nu volgens hem nog het meest last van ‘de wildste speculaties’. 

en
Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen van een mishandeling.Beeld ANP

Als gevolg van een ernstige mishandeling is gisteren een man overleden in een woonwijk in Assen. Vijf omwonenden zijn opgepakt. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.

De burgemeester kondigde professionele hulp aan voor alle betrokkenen. “De impact is enorm. Er is iemand om het leven gebracht en er zijn vijf mensen aangehouden. Dat doet veel in een anders zo rustige buurt. Daarom en omdat mensen nog met veel vragen zitten, bieden we hulp aan. Die wordt de komende uren verder uitgebouwd. Daar zetten we een heel team van professionals op.”

Verschillende versies

De Assense burgervader heeft ook gehoord van een kinderfeestje, van een zedenmisdrijf met een vierjarig meisje en van de mogelijke eigenrichting. “Maar ik heb ook andere versies gehoord. Mensen vullen gebeurtenissen snel zelf in. Daarom is het goed dat de politie de zaak onderzoekt en de feiten vaststelt.”

Out benadrukt: “Wat mensen vooral heel erg lastig vinden is dat de wildste speculaties voorbij komen over wat er nu precies gebeurd zou zijn. Laat eerst duidelijk worden wat er precies gebeurd is, voordat iedereen er conclusies aan verbindt.”

Een buurtbewoner, die pal aan de speeltuin woont, heeft zijn oordeel al klaar: “Die mannen zijn aangehouden omdat ze een kind wilden beschermen. Die klootzak die daar ligt,” zegt hij wijzend naar het door de politie opgetrokken scherm, “die had een kogel moeten krijgen.”

Out: “Her en der lees ik de wildste speculaties over wat er precies is gebeurd. Er wordt door de politie hard aan gewerkt om hierover duidelijkheid te kunnen geven. Het enige juiste is volgens mij om die uitkomst af te wachten.”