Docent Susanne Schot ziet nu twaalf eersteklassers in de vmbo basis/kader klas, maar volgend jaar krijgt ze deze leerlingen, plús zeven anderen, in de tweede klas.
Volledig scherm
PREMIUM
Docent Susanne Schot ziet nu twaalf eersteklassers in de vmbo basis/kader klas, maar volgend jaar krijgt ze deze leerlingen, plús zeven anderen, in de tweede klas. © Koen Verheijden

Klassen op speciale scholen puilen uit; leraar kiest liever ‘gewone’ klas

Er staat taart voor de twaalf leerlingen van klas 1 basis/kader op het Vester College in Ede. Ze maakten hun citotoets zó goed dat de scholieren volgens hun docent iets lekkers hadden verdiend. Nu kunnen deze brugklassers nog rustig een extra stukje nemen; er staan drie taarten. Maar volgend schooljaar wordt het delen. 

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?