Schouwburg Venray verkoopt nu al duizenden tickets meer

Schouwburg in Venray werpt stoffig imago van zich af en trekt meer mensen. © Mara van den Oetelaar

De verkoop van kaartjes voor het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 verloopt voor de schouwburg in Venray opvallend goed. In de eerste verkoopweek, die op maandag 13 mei jongstleden is gestart, laat de kaartverkoop een stijging van 56 procent zien ten opzichte van dezelfde week in 2018.

Angela Janssens

Volgens directeur Paul Franssen van de Venrayse schouwburg zijn er in deze eerste verkoopweek concreet zo’n vijfduizend kaarten meer verkocht dan in de eerste week van het vorig jaar. Deze stijging is ook beslist niet te danken aan één of twee grote namen die snel voor uitverkochte zalen zorgen, legt Franssen verder uit. „De tickets worden voor allerlei voorstellingen verkocht. Over de hele linie is er veel meer belangstelling voor de voorstellingen in onze schouwburg.”

De directeur vermoedt dat het onder meer te maken heeft met de grondige verbouwing van de schouwburg. „Hierdoor kunnen we de schouwburg weer openstellen voor iedereen. Het toch wel stoffige imago dat we hadden, hebben we ook mede dankzij de verbouwing weg weten te poetsen. Mensen komen weer bij ons binnen en zien dat dit een plek is waar het goed toeven is. Voor de verbouwing was de schouwburg toch meer een instituut.”

Ook de gastvrijheid van alle medewerkers zou volgens de directeur weleens bij kunnen dragen aan het succes. „Gastvrijheid staat hier echt voorop”, zegt Franssen. „In een straal van vijftig kilometer rondom Venray kunnen mensen uit 15 theaters kiezen als ze een voorstelling willen zien. Dat in deze eerste verkoopweek zoveel mensen voor ons kiezen, is ongekend.”