RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Wijnaldum start bij Liverpool tegen Bayern

Georginio Wijnaldum verschijnt om 21.00 uur op Anfield aan aftrap van het eerste duel tussen Liverpool en Bayern München in de achtste finales van de Champions League. Achter de naam van de Rotterdamse middenvelder stond een klein vraagteken, omdat hij afgelopen week vanwege ziekte een aantal dagen ontbrak op het trainingsveld. Wijnaldum blijkt echter fit genoeg om te starten bij Liverpool.

Manager Jürgen Klopp mist centraal achterin niet alleen de geschorste Virgil van Dijk, maar ook de geblesseerde Dejan Lovren. De Duitser haalt daarom middenvelder Fabinho een linie naar achteren. De Braziliaan vormt met Joël Matip het hart van de defensie. De 'Reds' hebben voorin hun toptrio staan: Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané. Firmino was ziek, maar kan toch meedoen.

Bij Bayern München ontbreekt Arjen Robben nog altijd vanwege fysieke problemen. Javi Martinez speelt in plaats van de geblesseerde Leon Goretzka. Kingsley Coman heeft een basisplaats, hoewel de Franse aanvaller vier dagen eerder tegen FC Augsburg in de slotfase nog geblesseerd raakte.

Bron: ANP