Willem van Hanegem (rechts) als speler van Feyenoord
NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

Terwijl de Australian Open de tweede week ingaat, blikken we in Rotterdam alvast vooruit op een unieke aflevering van Andere Tijden Sport: Willem, over de op een na beste Nederlandse voetballer aller tijden, Willem van Hanegem.

Willem is een portret van de voetballer Van Hanegem dat volledig is opgebouwd uit archiefbeelden. Waaronder uniek filmmateriaal uit zijn tijd als speler van Velox en beelden bij 'De Kromme' thuis, waar Van Hanegem al rokend moppert over zijn te lage salaris bij Feyenoord.

De documentaire wordt pas op 17 februari uitgezonden, als vervroegd cadeau voor Van Hanegem die drie dagen later zijn 75ste verjaardag viert. Maar in Nieuwsuur, vanavond 22.40 uur op NPO 2, zijn we reeds bij de voorpremière in Rotterdam.

Kraker in het vrouwentennis

Na het sensationele duel tussen Stefanos Tsitsipas en Roger Federer gisteren, lijkt het tennispubliek in Melbourne zich vandaag opnieuw te kunnen opmaken voor een kraker. In het vrouwentoernooi dit keer, waar in de vierde ronde Simona Halep, de huidige nummer één van de wereld, en Serena Williams, zevenvoudig winnares van de Australian Open, tegenover elkaar staan.

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken (21.30 uur, NPO Radio 1) schuiven deze week voormalig Davis Cup-captain Tjerk Bogtstra, NOS-commentator Jan Roelfs en de Volkskrant-journalist Mark Miserus aan.

Alle drie hebben affiniteit met tennis, dus de Australian Open komt uitgebreid aan bod.

Natuurijs

En ondertussen houdt de NOS ook de thermometer in de gaten. Na de voorspelling van weervrouw Willemijn Hoebert dat het kwik vannacht weer richting de -10 kon gaan, trekken onze verslaggevers vandaag naar Haaksbergen en Noordlaren, de twee dorpen die traditioneel wedijveren om de eerste marathon op natuurijs.

Om 08.00 uur (Haaksbergen) en 10.00 uur (Noordlaren) gaat de ijsmeester van schaatsbond KNSB het ijs meten op beide banen. Het verlossende woord is zo snel mogelijk daarna te lezen op NOS.nl. De beelden zijn natuurlijk te zien in het Sportjournaal en het sportgedeelte van Nieuwsuur.

De uitzendingen van maandag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl