Invaltrainer Johnny Jansen proefde in de rust in de kleedkamer 'dat er iets te halen viel'

Johnny Jansen. FOTO ANP

Omdat trainer Jan Olde Riekerink een schorsing uitzat op de tribune, leidde assistent-trainer Johnny Jansen SC Heerenveen in de Arena tegen Ajax. Hij zag ,,een prachtige wedstrijd'', die eindigde in 4-4.

,,We kwamen op een geweldige manier terug'', zei de invaltrainer na afloop voor de camera's van FOX Sports . ,, We zeiden in de rust ook tegen de spelers dat we in de counter konden toeslaan. Dat dat dan gebeurt, is fantastisch.''

Waar Heerenveen nog ging rusten met een 3-1-achterstand, herstelde de ploeg zich in de tweede helft. Eerst maakte Sam Lammers (die ook de eerste treffer scoorde, de 1-1) de aansluitingstreffer, even later maakte Mitchell van Bergen 3-3. Oud-Heerenveenspeler Klaas-Jan Huntelaar maakte tien minuten voor tijd 4-3, Kik Pierie schoot in de blessuretijd van dichtbij de gelijkmaker binnen: 4-4. Even later had Arber Zeneli zelfs de 4-5 op de slof, maar hij schoot tegen Ajax-keeper Kostas Lamprou aan.

Dat Heerenveen met een punt de Arena zou verlaten, daar zag het na een helft voetballen niet naar uit. Binnen een halfuur scoorde Ajax al drie keer. Bij alle drie de doelpunten zag de verdediging van de Friezen er niet goed uit. Trainer Jansen erkende: ,,We gaven in de eerste helft veel te gemakkelijk de goals weg.''

En dat had er nog eentje meer kunnen zijn. Ajax-speler Dusan Tadic miste in de blessuretijd van de eerste helft vanaf 11 meter. Warner Hahn voorkwam met zijn voet de 4-1. ,,Viel die goal dan was de wedstrijd wel gespeeld'', zei Jansen.

Maar hij proefde in de rust in de kleedkamer vertrouwen bij zijn spelers. ,,Er heerste in de kleedkamer wel een gevoel: er valt iets te halen'', zei Jansen. ,,En dat we dan ook zo terugkomen is geweldig.''

Toen interview Hans Kraay jr. hem vroeg: is dit de verdienste van jou, Jan Olde Riekerink of iedereen? ,,Die van mij natuurlijk'', zei de invaltrainer met een grote glimlach.