Joao Teixeira de Faria arriveert bij het politiebureau om zichzelf aan te geven.
Volledig scherm
Joao Teixeira de Faria arriveert bij het politiebureau om zichzelf aan te geven. © REUTERS

Braziliaanse ‘wonderdokter’ geeft zichzelf aan

De Braziliaanse spiritueel genezer João Teixeira de Faria, die onder de naam João de Deus (Jan van God) internationale bekendheid verwierf als ‘wonderdokter’, heeft zichzelf aangegeven bij justitie in Brazilië. De autoriteiten hadden vrijdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem. De 76-jarige De Faria wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal vrouwelijke patiënten seksueel heeft misbruikt.

  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam
  2. Van ‘nederig en arm’ tot de machtigste man van Iran: Ali Khamenei bepaalt of zijn land een oorlog start
    PREMIUM
    profiel

    Van ‘nederig en arm’ tot de machtigste man van Iran: Ali Khamenei bepaalt of zijn land een oorlog start

    De spanningen lopen hoog op tussen Iran en Israël, zeker nu Iran zich mengt in de oorlog in Gaza. Er is één man die bepaalt of er ook tussen die twee landen oorlog uitbreekt: de Opperste Leider Ali Khamenei. Hij trekt aan alle touwtjes in de Islamitische Republiek. Een profiel van een geestelijke die opgroeide in armoede, zes keer werd opgepakt en een aanslag overleefde. Maar inmiddels vele miljarden onder zijn hoede heeft.