thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Joeri Schroijen heeft vrijdagavond een punt gered voor MVV tegen Jong PSV. Hij scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker met een heerlijk afstandsschot (2-2).

Emil Visser

Zo spannend als de slotfase was, zo gezapig waren de eerste minuten van de wedstrijd. MVV was sterker, maar was niet echt gevaarlijk.

Pas na 22 minuten spelen gebeurde er iets waar het publiek enigszins warm van werd. Een rappe actie aan de rechterkant van het veld mondde uit in een kans voor Joeri Schroijen. De hoek was echter te lastig om binnen te schieten.

Op voorsprongUit het niets kwam Jong PSV op voorsprong. De buitenspelval van MVV klapte volgens de grensrechter te laat dicht en dat zorgde er voor dat de aanvallers van Jong PSV met speels gemak de eerste treffer van de avond konden verzorgen. Cody Gakpo tikte de bal simpel in het doel. Het was de enige doelpoging van de Eindhovenaren in de eerste helft.

MVV was steeds iets dreigender, maar kon amper echt gevaarlijk worden. Het was enigszins gelukkig dat de ploeg van Ron Elsen gelijkmaakte. Schroijen pikte een afvallende bal op en schoot op doel. Maar alleen omdat de bal van richting veranderde, had PSV-doelman Yanick van Osch geen schijn van kans.

In het begin van de tweede helft kwam Jong PSV beter uit de kleedkamer. Een knappe aanval werd kort na de rust afgerond door Jordan Teze: 1-2.

ZwakkerMVV opereerde een stuk zwakker in die tweede helft. Met drie aanvallende wissels probeerde trainer Ron Elsen de gelijkmaker te forceren. Maar grote kansen wist MVV lange tijd niet af te dwingen. Telkens liepen de aanvallen spaak rond het zestienmetergebied.

Het was een fraai schot van Joeri Schroijen dat MVV uiteindelijk nog een punt bracht. Vanaf de rechterkant krulde hij de bal heerlijk onderkant lat binnen.

Twee minuten later had hij de winnende treffer op de schoen. Uit een vrije trap raakte hij opnieuw de lat. Maar deze keer ketste de bal weer het veld in.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger.