NOS Sport

Osaka en Plisková gaan strijden om WTA-titel Tokio

  • AFP
    Naomi Osaka

Naomi Osaka heeft voor eigen publiek de finale van het hardcourttoernooi in Tokio bereikt. De Japanse klopte Camila Giorgi eenvoudig (6-2 ,6-3) en stuit in de finale op Karolína Plísková, die zich langs Donna Vekic knokte: 6-2, 4-6, 6-3.

De als derde geplaatste Osaka won twee weken geleden de US Open. Ze zette met een ace direct de toon tegen de Italiaanse, die eerder dit toernooi Caroline Wozniacki verslagen had. Ze verspeelde op eigen service maar acht punten in de hele partij.

De Tsjechische Plisková, als vierde geplaatst, speelde al haar derde driesetter van de week en stond al zeven uur op de baan. Osaka, die ook drie partijen speelde, had slechts 3,5 uur nodig om zich te ontdoen van haar opponentes.

Bertens vs. Plisková

Bertens zal de prestatie van Plisková nauwlettend in de gaten houden. De Nederlandse hoopt de komende weken in Azië deelname af te dwingen aan de WTA Finals. Ze grijpt zoals het er nu voorstaat net naast het achtste en laatste ticket, maar hijgt Plísková in de nek.

De WTA Finals beginnen op 21 oktober. Bertens speelt na Seoel sowieso nog de toernooien in Wuhan, Peking en Linz. Mocht ze daarin niet genoeg punten halen om zich te kwalificeren, dan zou ze in de week voor de Finals nog mee kunnen doen in Moskou of Luxemburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl