Wat vindt gemeenteraad van veranderd plan WTC/Cambuur?

FOTO LC

FOTO LC

Vandaag buigt de Leeuwarder gemeenteraad zich over de gewijzigde afspraken over het WTC/Cambuurgebied. Het kan spannend worden.

De vergadering begint met inspraak van belanghebbenden. Dat kan iedereen zijn: bijvoorbeeld supportersorganisaties, maar ook winkeliers in de binnenstad.

De vergadering is vanaf 19.30 uur hier live te bekijken en kan later deze week worden terugbekeken op deze plek (de bijbehorende stukken zijn te vinden achter het paperclipje).

Hoe staan de zaken ervoor?

De gemeenteraad neemt pas woensdag een standpunt in. Vanavond proberen de politieke partijen in beeld te krijgen hoe de zaken er voor liggen. De situatie is bijzonder gecompliceerd. Kort samengevat komt het hier op neer: PvdA-wethouder Henk Deinum wil de provincie om een miljoenenbijdrage vragen om de vastgelopen planvorming weer op gang te krijgen.

Verder is het de bedoeling om de ontwikkelaars zodanig tegemoet te komen dat ze voldoende geld kunnen verdienen aan de herontwikkeling van het WTC-gebied. Ze willen bijvoorbeeld een beschermde status als winkel- en horecagebied. Het WTC-gebied wordt dan enigszins vergelijkbaar met winkelplein De Centrale.

Stadion op z'n vroegst in 2021

Als de planontwikkeling weer op gang komt, zou het stadion nabij de Slauerhoffweg op zijn vroegst in 2021 klaar kunnen zijn, zo blijkt uit de planning die maandagavond bij de stukken zit.