Flixbus: vrouw die bus wilde stoppen op Emmaviaduct keerde te laat terug van een pauze

Beeld van het incident

Beeld van het incident

De vrouw die een Flixbus wilde stoppen op het Emmaviaduct in Groningen was te laat teruggekeerd van een pauze. Ze werd gefilmd terwijl ze wanhopig probeert te voorkomen dat de bus zonder haar vertrekt.

Dat filmpje werd geplaatst op videoblog Dumpert en is inmiddels meer dan 400.000 keer bekeken.

Volgens de busmaatschappij was vrouw tijdens een tussenstop uitgestapt om eten te kopen. De bus was vanuit Amsterdam onderweg naar Berlijn en zou in Groningen tien minuten stil staan.

Pauze was aangekondigd

De chauffeurs maakten daar zestien minuten van, blijkt volgens Flixbus-woordvoerster Rosa Donat na onderzoek. De pauze was volgens haar aangekondigd, net als de geplande vertrektijd.

,,Net zoals treinen rijden langeafstandsbussen volgens een dienstregeling en moeten, om op schema te rijden en uit respect voor overige reizigers die eventueel moeten overstappen, ook specifieke vertrektijden bijhouden'', meldt Donat.

Op eigen risico

Ze stelt dat passagiers de bus op eigen risico verlaten en dat ze op tijd terug moeten zijn om hun reis te vervolgen. De twee chauffeurs van de Flixbus merkten de vrouw op nadat ze het station hadden verlaten. Door drukte in het verkeer konden ze pas op het Emmaviaduct stoppen om de vrouw weer te laten instappen.