Vertrekt FC Groningenspits Tom van Weert naar topclub in Portugal? (Update: Nee, nee, nee, zegt Nijland)

De geruchtenmachine draait overuren: vertrekt Tom van Weert naar topclub Sporting Clube de Portugal uit Lissabon? Dinsdag arriveerde hij op het vliegveld in Portugal. Voor een geplande vakantie, laat hij weten aan DvhN. Om tegelijkertijd te melden dat er ‘wel iets speelt’.

De uit Sint-Michielsgestel afkomstige Van Weert zou dan een droomtransfer maken, schrijft het Brabants Dagblad. De spits van FC Groningen zou in gesprek zijn met Sporting Clube de Portugal. Dat melden ook diverse media in Portugal.

Een jaar contract

De 28-jarige spits speelt momenteel bij FC Groningen. Van Weert staat nog één jaar onder contract bij FC Groningen, waardoor zijn huidige club een transfersom verlangt.

Het Brabants Dagblad heeft het over welingelichte bronnen die melden dat slechts enkele details de overgang nog in de weg zouden staan. Zo zijn Sporting en FC Groningen het nog niet eens over de termijnen waarin de transfersom voldaan moet worden.

FC Groningen-directeur Hans Nijland zegt tegen DvhN nog niet te zijn benaderd door de Portugezen. Dat heeft hij tot twee keer toe bevestigd. ,,Het is niet aan de orde'', laat hij woensdagavond laat nogmaals (en voor de derde keer) weten.

Dat teams elkaar eerst benaderen is volgens Nijland sowieso de normale gang van zaken. Eerst moeten de clubs er uit komen. Daarna kan een speler dan om tafel met een voetbalclub. Dat is - zo bezweert Nijland dus drie maal - niet gebeurd.

Bas Dost

Bij Sporting staat overigens ook Bas Dost, oud-speler van FC Emmen, onder contract. Of de aanvalsleider de concurrentie met Van Weert aangaat is nog maar de vraag. Dost mikt, net als veel van zijn teamgenoten, op een vertrek. De selectie van de topclub werd onlangs fysiek bejegend door de eigen harde kern, waardoor diverse bepalende spelers van de club besloten een transferverzoek in te dienen.