Luister naar

Vastgoed: Een studentenkast in Utrecht als investering voor pa en ma

Nieuws
Op huizenverkoopsite Funda speuren we naar de meest excentrieke panden. Vandaag: een studentenkast in Utrecht, voor de schoolverlater van wie de ouders wel wat geld kunnen missen voor een ­investering in vastgoed.
Sjirk Kuijper Sjirk Kuijper
maandag 18 juni 2018 om 03:00
Vastgoed: Een studentenkast in Utrecht als investering voor pa en ma
Vastgoed: Een studentenkast in Utrecht als investering voor pa en ma funda
waar en hoeveel

adres Hubert Duyfhuysstraat 26, Utrecht

type huis studio, 44 m², met ­betegelde tuin van 19 m²

bouwjaar woning van 1925, in twee studio’s gesplitst in 2005

vraagprijs € 150.000

te koop sinds 6+ maanden

bijzonderheid servicekosten ­bedragen € 212,61 per maand

advertentie bekijken? nd.nl/vastgoed-studentenstudio

Wie wonen hier?

Studenten natuurlijk. Totdat ze afgestudeerd zijn en een baan hebben; ‘Voor je dertigste ben je hier weer weg’, vertelt aanbieder Jaap Meijer van Soestdijk Makelaardij. ‘Dit is de eerste woning die wij opsplitsten in studio’s, in 2005, en dit is de derde keer dat deze te koop komt. Hij is ­royaler dan de meeste studenten­kamers, maar zodra je wat meer kunt betalen wil je geen gemeenschappelijke voordeur en hal meer.’

Wat maakt het huis excentriek?

Een studio is wettelijk iets anders dan een appartement; je hoeft niet alle voorzieningen separaat te ­hebben, maar kunt bijvoorbeeld de keuken, sanitair of andere ruimten delen. Bewoners van het ‘complex’ – in dit geval dus een huisje dat in tweeën is gesplitst – vormen samen een ­Vereniging van Eigenaren. Die VvE is verantwoordelijk voor het ­onderhoud, de nutsvoorzieningen en belastingen. Dat zit allemaal in de servicekosten verwerkt.

Waarom zou je hier willen ­wonen?

Omdat de huurprijzen voor kamers in Utrecht schrikbarend hoog zijn. En omdat de ­hypotheekrente zo laag is. Ouders die een studio kopen, mogen hun kind daarin laten wonen tegen een rente van 2 procent. Dat is dus 250 euro per maand (exclusief); vind daar maar eens een fijne huurkast voor in Utrecht. Jaap Meijer heeft zich al ­jaren gespecialiseerd in het splitsen van woningen en aanbieden daarvan als studio’s. Dit is een relatief prijzig voorbeeld; de voordeligste (een kamer van 18 m2 aan de H. Wijnmalenstraat, zónder ­eigen sanitair) moet 69.000 euro opbrengen.

Lekker tuintje erbij?

Jawel, de betegelde buitenruimte is dé attractie van deze royale kast.

Mooi makelaarsproza in de aanbeveling op Funda?

‘In één van de leukste buurten van Utrecht. Fiets kan in de voortuin gestald worden met slot aan metalen hek of achter in de eigen berging.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Lintjesregen in Vianen. Burgers ontvingen daar uit handen van burgemeester Sjors Fröhlich een koninklijke onderscheiding.

Van dominees tot pleegouders; van 29 tot 98. Ruim drieduizend mensen kregen een lintje, vooral mannen

TV-presentator Yvon Jaspers en sopraan Tania Kross. Maar ook: organist Jaap den Hertog en voedselbank-vrijwilliger Tetsje Feenstra. Duizenden Nederlanders kregen vrijdag een lintje; ook ND-lezers werden verrast.

Tijdens haar werkbezoek aan Emmen in 1958 ontvangt koningin Juliana een blikken trommel met raathoning van de tachtigjarige imker J. Jeuring.

Dankzij een voorvader van Willem-Alexander ligt Ter Apel niet in Drenthe. Dat vonden de Drenten niet fijn

De Oranjes hebben op vele wijzen hun stempel op Drenthe gedrukt. Zonder Willem I had Ter Apel bij Drenthe behoord, inclusief het opvangcentrum voor asielzoekers.

De Q-koorts is aangetroffen op een boerderij met melkschapen.

Q-koorts in Gelderland: hoe groot is het risico voor de mens? Vier vragen

Voor het eerst sinds 2016 is in Nederland Q-koorts aangetroffen bij Nederlandse melkgeiten en melkschapen. De bacterie besmette in het verleden duizenden Nederlanders, van wie een deel jaren later nog worstelt met de medische nasleep.

Leerlingen van een vmbo-school worden getoetst bij het landelijk praktijkexamen mobiliteit en transport.

Praktijkonderwijs en vmbo kampen met forse daling leerlingenaantallen, doorstroomtoets lijkt oorzaak

Er zijn sterke aanwijzingen dat de nieuwe doorstroomtoets in groep 8, die de kansengelijkheid in het onderwijs moet bevorderen, leidt tot een forse daling van het aantal leerlingen dat naar het praktijkonderwijs of het vmbo gaat.

Marielle Paul: liefst vaste docenten.

Externe docent bijna twee keer zo duur

Den Haag

Als de gemeente de hele buurt erbij betrekt, en eerlijk communiceert over de knelpunten, komt nieuwbouw sneller op gang.

Zo krijgen gemeenten nieuwbouw sneller van de grond. 'Betrek niet alleen directe buren erbij'

Woningzoekers moeten door bezwaren van mondige burgers langer wachten op een huis. Hoe kan een gemeente nieuwbouw sneller op de rit krijgen? Vier tips van experts.