RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Oorlog in Oekraïne

Rusland: 50 Oekraïense drones neergehaald

Foto van een eerdere aanval in de regio Belgorod. Beeld © SIPA USA

Rusland claimt een aanval van Oekraïne te hebben afgeslagen. Het land zegt vijftig drones uit de lucht te hebben geschoten in acht regio's. De aanval zou gericht zijn op energie-infrastructuur in Rusland.

De meeste drones zijn volgens persbureau AP neergehaald boven de regio Belgorod. Die regio grenst aan Oekraïne en zou het doelwit van 26 drones zijn geweest. Volgens AP kwamen twee mensen om het leven: een vrouw met een gebroken been en een man die haar hielp. Hun huis vloog door de droneaanval in brand.

Volgens de gouverneur van de regio Kaloega lijkt de aanval gericht op energie-infrastructuur. In zijn regio zou een verdeelstation in brand zijn gevlogen. Op andere plaatsen werden brandstoftanks geraakt.

Drones over en weer

Oekraïne en Rusland bestoken elkaar regelmatig met drones. Oekraïne richt zich steeds meer op drones als wapen, omdat het op het slagveld met grote tekorten op het slagveld. We maakten er eerder deze video over:

01:58
"Hiermee raakt het Rusland ver achter het front op de gasindustrie en infrastructuur. Dit kan de komende maanden een verandering in de oorlog teweegbrengen."

Vannacht vuurde Rusland ook zeven raketten af op doelen in Oekraïne. Twee raketten en drie drones werden door de Oekraïense luchtmacht neergehaald. Een 50-jarige man en een vrouw van 60 kwamen om het leven in Charkiv.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update