RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tijdens huwelijksreis

Nieuw-Zeelander die Nederlandse vrouw verkrachtte vangt weer bot bij rechter

Archieffoto Beeld © iStock

Een man die in 2007 in Nieuw-Zeeland een Nederlands stel ontvoerde tijdens hun huwelijksreis en de vrouw verkrachtte, heeft voor de achtste keer te horen gekregen dat hij niet in aanmerking komt voor voorlopige vrijlating.

Dat betekent dat de man, Keith McEwen, nog minstens een jaar achter de tralies moet doorbrengen.

Verrast in hun slaap

Het echtpaar reisde met een camper door de Nieuw-Zeelandse regio Northland. Zij werden door McEwen en een medeplichtige verrast in hun slaap.

Nadat McEwen de vrouw volgens de rechter op 'extreem wrede en sadistische' wijze had verkracht werden de twee onder bedreiging van een jachtgeweer langs betaalautomaten gereden waar zij met hun betaalpassen geld moesten opnemen voor hun ontvoerders.

Bejaard
Lees ook:
Bejaard echtpaar Nieuw-Zeeland gedood door ram

Na een uitgebreid politieonderzoek werden de twee opgepakt en tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. Gisteren probeerde de nu 46-jarige McEwen voor de achtste maal sinds 2017 de rechter ervan te overtuigen dat hij klaar was voor een terugkeer in de maatschappij. Volgens zijn advocaat was McEwen een modelgevangene die zich al meer dan 15 jaar voorbeeldig gedroeg.

Maar de rechter nam het McEwen erg kwalijk dat hij vorig jaar tot tweemaal toe de fout in ging bij een drugstest. En dus werd diens verzoek opnieuw afgewezen. In april volgend jaar krijgt hij voor de negende keer de kans om zijn vrijlating te bepleiten.

Horloge
Lees ook:
Horloge redt Nieuw-Zeelander die 24 uur in zee ligt en haai op bezoek krijgt

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS