RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Zo moeder, zo dochter

Deze it-girls stappen uit de schaduw van hun bekende moeders

Lila en Kate Moss, Heidi en Leni Klum, Kaia Gerber en Cindy Crawford Beeld © Getty Images

Het hebben van een bekende moeder is niet alles, maar het kan wél helpen om zelf ook een succesvolle carrière tegemoet te gaan. Deze dochters stappen langzaam maar zeker uit de schaduw van hun bekende moeders.

"Het voelt alsof ik met een heel goede vriendin mag samenwerken"

Kate Moss en dochter Lila

De dochter van Kate Moss heeft duidelijk de genen van haar 50-jarige moeder. De 21-jarige Lila Grace Moss is namelijk hét gezicht van een grote campagne van het merk Fendi. Ze is ook volop bezig met een carrière op de catwalk.

Mensen
Lees ook:
Mensen zijn in shock door dubbelganger Kate Moss op catwalk

Catherine Zeta-Jones en dochter Carys

Kate en Lila zijn niet het enige duo dat samen model heeft gestaan voor grote merken. Actrice Catherine Zeta-Jones en haar dochter Carys Zeta-Douglas stonden samen op de cover van Town & Country. Carys vertelde in datzelfde blad in 2018: "Ik heb het gevoel dat ik voortdurend moet bewijzen dat ik niet alleen de dochter van mijn ouders ben."

Catherine
Lees ook:
Catherine Zeta-Jones 20 jaar getrouwd met Michael Douglas

Mel B en dochter Phoenix Chi

De dochter van Spice Girl Mel B is aardig op weg met haar eigen muziekcarrière. Met een popster als moeder en een dj als vader staan we niet gek te kijken als de 25-jarige Phoenix Chi binnen de kortste keren een aantal hits de wereld in brengt. Naast haar passie voor muziek staat ze ook regelmatig voor de camera, onder andere voor het merk Asda. Samen met Mel B is ze het gezicht geweest van het lingeriemerk Pour Moi.

Mel
Lees ook:
Mel B verklapt nieuws over reünie Spice Girls: 'Nu krijg ik problemen'

Heidi Klum en dochter Leni

Een duo dat zeker niet in het lijstje mag ontbreken, is supermodel Heidi Klum en haar dochter Leni Klum. Leni was pas zestien toen ze haar moeder mocht vergezellen op de cover van de Duitse Vogue. Ze zei zelf destijds over haar shoot: "Krankzinnig dat dat mijn eerste baan was." Sindsdien hebben ze meerdere shoots voor Vogue gedaan en zien we ze regelmatig in campagnes van het ondergoedmerk Intimissimi. Leni heeft inmiddels ook de nodige campagnes alleen op haar naam staan.

Heidi
Lees ook:
Heidi Klum heeft dankzij jongere vriend nachtleven weer ontdekt

Cindy Crawford en dochter Kaia

Kaia Gerber was pas tien jaar oud toen ze voor het eerst model stond voor Young Versace, maar met supermodel Cindy Crawford als moeder is dat niet zo gek. In 2018 stonden moeder en dochter samen op de catwalk tijdens Milan Fashion Week. De inmiddels 22-jarige Kaia is samen met haar moeder ambassadeur van het horlogemerk Omega. "Het voelt alsof ik met een heel goede vriendin mag samenwerken", aldus Cindy over de samenwerking met haar dochter. 

Ondertussen is Kaia ook al goed op weg om haar eigen carrière op te bouwen. Ze is onder meer het gezicht van Chanel en heeft deel uitgemaakt van campagnes van merken als Miu Miu, Karl Lagerfeld en Alexander Wang.

Modellenprijs
Lees ook:
Modellenprijs voor dochter Cindy Crawford

Linda de Mol en dochter Noa

Kijken we in ons eigen kikkerlandje, dan zijn Noa Vahle en Linda de Mol een goed voorbeeld. Noa is bezig aan een glansrijke carrière als presentatrice. Ze brak in Nederland door toen ze tijdens het WK in Qatar voor het SBS-programma De Oranjezomer als vaste sportverslaggeefster aan de slag mocht.

Hélène
Lees ook:
Hélène Hendriks brengt Noa Vahle in verlegenheid in De Oranjewinter om 'gek oor'

Antje Monteiro en dochter Romy

Een duo dat al langer in de spotlights staat is Antje en Romy Monteiro. Romy brak in 2015 als musicalactrice door met de hoofdrol in de Nederlandse versie van de musical The Bodyguard. Sindsdien heeft ze in meerdere musicals gespeeld, haar televisiedebuut gemaakt als presentatrice, een eigen cd uitgebracht en won ze de Musical Award voor aanstormend talent.