Zware batterijen in elektrische auto's genereren veel fijnstof.
Volledig scherm
Zware batterijen in elektrische auto's genereren veel fijnstof. © Rob Engelaar

Opinie: Elektrisch rijden veroorzaakt onacceptabele milieu- en gezondheidsschade

De elektrische auto genereert meer fijnstof dan de bezinemotor. Het fiscaal voordeel dat elektrische auto’s hebben, zou beter geïnvesteerd kunnen worden in het gebruik van waterstof, stelt Leo Q. Onderwater.

169 reacties

  • Marjon Van Steeg

    5 dagen geleden
    Helemaal mee eens
  • Koen Lavrijsen

    1 week geleden
    De comments, waar iedereen het weer beter weet en expert is in elk onderwerp zijn lachwekkend. Kijk naar de data van de laatste 5 jaar toen ev's werden ingevoerd en je ziet een mega stijging van alle problemen op deze planeet.. olie verbruik zakt niet, integendeel.. met dank aan de transitie en proxy oorlogen (waarom spreekt nooit niemand over de grootste vervuiler van de planeet : de oorlogsmachine)
  • Leon Nelen

    1 week geleden
    Helaas kon deze ingezonden brief niet geplaatst worden : WATERSTOFAUTO Heel de wereld zet in op batterij-auto's i.p.v. waterstof maar een architect schrijft een opiniestuk voor de waterstofauto (20/4). Het is al onduidelijk of hij de waterstofauto promoot met een verbrandingsmotor (ICE) of de, gangbare, brandstofcel (FCH). De brandstofcel heeft immers ook de nadelen van een stekkerauto. Want de brandstofcel i
  • Leon Nelen

    1 week geleden
    @Leon Dijkstra. 'Ik blijf het zeggen. Diesel en tanken met HVO100 is de beste oplossing. Wanneer gaan we dat nu een begrijpen?'. Omdat er niet voldoende afval vetten zijn. Hoeveel frituurvet levert u zelf per jaar in?
  • Rob Zoomers

    1 week geleden
    Het probleem is dat niemand het hele plaatje bekijkt, maar alleen het stukje waarbij men zelf een voordeel heeft. CO2 productie van een e-auto is verlegd naar de e-centrale, die moet je dan wel meetellen, en zo zijn er heel veel factoren die meegerekend moeten worden maar waar men niet naar durft te kijken. Omdat je dan je doelstelling niet gaat halen.