Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

Nieuws
Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 09:02 aangepast 09:49
Afbeelding
beeld anp

Bij het bezoek was ook een ontmoeting gepland met de Indiase premier Narendra Modi. "Helaas zorgen zeer zware verplichtingen ervoor dat het bezoek wordt uitgesteld, maar ik kijk ernaar uit later dit jaar te komen", aldus Musk.

Vrijdag werd nog bekend dat Tesla bijna 3900 Cybertrucks terugroept om de versnellingspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze vast gaan zitten door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

Banen op de tocht

Verder heeft Musk onlangs een grote ontslagronde bij Tesla aangekondigd waarbij meer dan 10 procent van de ruim 140.000 banen wereldwijd komt te verdwijnen. Tesla kampt met tegenvallende verkopen, onder meer door felle concurrentie in China.

Dinsdag komt Tesla dan ook met financiële cijfers over het eerste kwartaal naar buiten. Begin deze maand meldde het Amerikaanse bedrijf dat er in de eerste drie maanden van dit jaar nog geen 387.000 auto's aan klanten zijn afgeleverd. Het is daarmee het slechtste kwartaal voor Tesla in jaren, ook door een zwakkere vraag. Op Wall Street is de beurskoers van Tesla dit jaar al flink gedaald.

Locatie fabriek

Zakenmedia hebben gemeld dat Tesla deze maand een team naar India stuurt om te zoeken naar een geschikte locatie voor de nieuwe fabriek. Met die fabriek zou een investering van 2 miljard tot 3 miljard dollar gemoeid kunnen zijn. Daarmee zou het bedrijf beter kunnen inspelen op de stijgende vraag naar elektrische auto's in het land met ruim 1,4 miljard inwoners.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Schiphol neemt meer tijd voor aanbesteding beveiliging na kritiek

Schiphol neemt meer tijd voor de nieuwe aanbesteding van de beveiliging op de luchthaven. Volgens vakbond CNV is dat mede op aandringen van de vakbonden, omdat er bij de laatste tender, vier jaar geleden, problemen ontstonden.

Afbeelding

Tesla klaagt Indiase Tesla Power aan om schenden handelsmerk

Tesla heeft een Indiase fabrikant van accu's voor voertuigen aangeklaagd. Volgens de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's schendt het bedrijf met de naam Tesla Power handelsmerkrechten om zo zijn producten te verkopen.

Afbeelding

Internationaal Strafhof (ICC) waarschuwt tegen intimidatie

Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag waarschuwt tegen intimidatie van rechters of ander personeel. Volgens het ICC dreigen individuen met vergelding rond bepaalde onderzoeken of uitspraken.

Afbeelding

Werkgevers vinden ultimatum zwaarwerkregeling 'voorbarig'

VNO-NCW, MKB-Nederland en de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) vinden het ultimatum van de vakbonden over de vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen 'voorbarig'.

Afbeelding

Biden deelt hoogste onderscheiding uit aan Nancy Pelosi

De Amerikaanse president Joe Biden deelt vrijdag negentien Medals of Freedom uit. De hoogste Amerikaanse onderscheiding voor burgers gaat naar onder anderen Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Afbeelding

Politie haalt pro-Palestijnse activisten uit Parijse universiteit

De Franse politie is binnengetrokken in de prestigieuze Parijse universiteit Sciences Po om de studenten weg te halen die er een pro-Palestijnse actie voeren. De studenten worden in groepen van tien door de agenten naar buiten gebracht.