RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Voormalig Nickelodeon-ster Kenan Thompson reageert op misbruikschandaal

Kenan Thompson Beeld © Getty Images

Kenan Thompson (45) speelde als kind in verschillende Nickelodeon-series en heeft zich voor het eerst uitgesproken over de vermeende mishandeling- en misbruikbeschuldigingen die zijn mede-Nickelodeon-alumni, onder wie Drake Bell (37), hebben gemaakt.

"Mijn hart gaat uit naar iedereen die het slachtoffer is geworden, of naar hun families"

De documentaire Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV heeft wereldwijd heel wat losgemaakt. In de documentaire worden de beschuldigingen van seksueel misbruik, racisme en seksisme achter de schermen van de iconische shows bij Nickelodeon onderzocht.

Voormalig All That- en Kenan & Kel-ster Kenan vertelt in een interview in de Tamron Hall Show over zijn bevindingen en wil zijn steun betuigen aan zijn 'Nickelodeon-familie'. "Mijn hart gaat uit naar iedereen die het slachtoffer is geworden, of naar hun families", vertelt hij.

Nickelodeon-collega's
Lees ook:
Nickelodeon-collega's zeggen sorry voor grappen over Drake Bell: 'We hebben het verpest'

Kenan vindt het goed dat de verhalen de wereld in zijn gebracht, omdat de juiste mensen nu verantwoordelijk gehouden kunnen worden. "Maar het is absoluut moeilijk om naar te kijken, want ik heb goede herinneringen aan die plek."

Kenan heeft zelf weinig van de beschuldigingen meegemaakt, omdat dit alles gebeurde nadat hij het netwerk al had verlaten. "Het is moeilijk voor mij, omdat ik niet echt kan praten over dingen waar ik nog nooit getuige van ben geweest", legt hij uit. Ondanks dat hij er zelf niet direct bij betrokken is geweest, vindt hij het wel belangrijk dat er grondig onderzoek wordt gedaan. Nickelodeon zou immers een veilige plek voor kinderen moeten zijn. "Het zou een veilige plek moeten zijn voor kinderen en als je daar alles over hoort, heb ik zoiets van: hoe durf je?"

Drake
Lees ook:
Drake Bell teleurgesteld in 'lege reactie' Nickelodeon na zijn verhaal over seksueel misbruik

Drake heeft afgelopen woensdag laten weten nog niet klaar te zijn met zijn beschuldigingen omtrent het misbruik dat hij als kind heeft meegemaakt en komt met nog een extra aflevering van de docuserie. De aflevering, genaamd Breaking the Silence, zou naar verluidt dieper ingaan op de beweringen die, in de eerste vier afleveringen, tegen Nickelodeon zijn gemaakt over de giftige werkplekken.

De nieuwe aflevering van Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV komt 7 april uit. De eerste vier afleveringen zijn vanaf vrijdag ook in Nederland te zien, bij HBO Max en Discovery+.