RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

'Je laat goud uit je handen glippen, Jeffrey'

Jeffrey en Jerney in Married at First Sight Beeld © RTL

Romilde van Dongen (41) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Ze smult van dateprogramma's op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Dit seizoen zit ze klaar voor een nawoord over de jawoorden in 'Married at First Sight'.

"Na elf weken doet Gerben wat ik hem elke aflevering vanaf de bank toeschreeuw"

Het is zover: na elf weken komt er een einde aan het wel en wee van de stellen van Married at First Sight. Wie blijven er bij elkaar? En wie kiezen er toch voor om te scheiden? Ik had mijn geld ingezet op de vier J's: Jeppe en Jantine en Jeffrey en Jerney. Maar MAFS zou MAFS niet zijn als er op het einde niet nog een paar verrassingen uit de hoge hoed komen. Wat voor rare sprong maakt Jeffrey ineens? En dan die zure afscheidsbrief van David waarin hij Kim compleet neersabelt en de schuld geeft van alles. Auw! Suzanne en Bastiaan hebben de verbinding zelfs bij het eindgesprek niet kunnen vinden. Net als Gerben en Erik. Stiekem ben ik een beetje trots op Gerben. Na elf weken doet hij wat ik hem elke aflevering vanaf de bank toeschreeuw: voor zichzelf opkomen. Dat was hard nodig.

Gerben
Bekijk ook:
Gerben uit Married At First Sight ontvangt veel berichten van mannen na deelname: 'De gekste dingen'

Al tijdens de koppelsweek gooien Bastiaan en Suzanne het bijltje erbij neer. Groot gelijk, want het was een marteling om naar dit huwelijk te kijken. "Ik wil het ook niet graag genoeg", concludeert Bastiaan. Dat overvalt Suzanne een beetje. Was het nog niet in haar hoofd opgekomen dat ook Bastiaan de stekker eruit kon trekken? Suzanne vindt het ook jammer, 'maar we hebben wel lol gehad', vindt ze. Ja, en een tatoeage van je ex op je arm. Ik weet niet of je daar zo blij mee moet zijn. "Heb jij je onzeker gevoeld in deze relatie?" wil Carlo van Bastiaan weten tijdens het eindgesprek. "Ja, toen er qua emotie niets terugkwam, daar raakte ik wel van de leg van." De experts vinden dat ze zich niet genoeg opengesteld hebben en aan emoties niet eens toegekomen zijn. "Dat zou kunnen", reageert Suzanne. Nou, brei maar een eind aan deze ellende. Kling, kloeng, daar klinken de twee trouwringen op het schaaltje. Match mislukt. Even later vertelt Bastiaan dat hij gaat daten met een oude bekende. De glimlach op zijn gezicht spreekt boekdelen. Oh Bastiaan, het is je zo gegund!

Als er een prijs zou zijn voor zo lelijk mogelijk tegen elkaar doen dan is die voor David en Kim. Wat maken die elkaar het leven zuur, zeg! Tijdens het eindgesprek zien ze elkaar weer voor het eerst. David gaat er met geslepen messen in: "Je weet dat je zelf dingen gaat zeggen die niet heel leuk over gaan komen." Oei. Kim vindt dat David meer oprechte interesse had mogen tonen. David is het daarmee eens, maar dat komt volgens hem omdat hij in een hoek is gedrukt door haar. Na een nette afscheidsbrief van Kim komt David met grof geschut. "Ik zoek warmte en genegenheid bij een vrouw, bij jou kon ik die niet vinden." Auw. "Eerder het tegenovergestelde." Eh, AUW! "Ik heb me soms als een melaatse gevoeld bij je", gaat David verder. Wat is dit, joh? Nou, David ik hoop dat je hier beter door voelt, maar dit lijkt me echt zó niet nodig. Het komt hard binnen bij Kim. David heeft twee gezichten, volgens haar. "Wat is het verschil?" wil Carlo weten. "Dat het niet zo'n lieve man is, hij is heel goed met z'n woorden en dat blijkt nu weer", antwoordt ze. Nou, heel snel die ringen op dat schaaltje en elkaar nooit meer bellen. Wat een ellende deze twee mensen bij elkaar.

Jerney
Lees ook:
Jerney uit Married at First Sight ruim 25 kilo afgevallen: 'Ben er trots op'

Dan Jeffrey en Jerney, een van de zekerheidjes van dit seizoen - althans, dat dacht ik. Bij het eindgesprek is alles nog koek en ei. "Vandaag is wel de perfecte dag om uit te spreken dat ik van hem hou", verklapt Jerney. Wat leuk! Ze kan bijna niet geloven dat ze getrouwd en verliefd op de bank zit. De afstand is helemaal niet zo belangrijk bij dit stel. De experts zijn in hun nopjes: "Het gaat vanzelf omdat ze er zo open instaan", concludeert ze. Of er al 'ik hou van je' is gezegd, wil Carlo weten. "Nee, omdat ik dat nog niet durfde", zegt Jerney. Maar bij de final vows durft ze het wel: "Ik voel me veilig, gelukkig en geliefd door jou en ik durf nu met volle liefde te zeggen: ik hou van jou." Jeeeej, dit is zo leuk! Nu Jeffrey nog, gaat hij het ook zeggen? "Jerney, ik hou van je, uit de grond van m'n hart heb ik besloten met je getrouwd te blijven." Jaaaa, dit is toch waarom we naar MAFS kijken? Wat heerlijk dit! 

Als kers op de taart wagen ze zich aan de ultieme relatietest: een IKEA-kastje in elkaar zetten. En ook dat gaat goed. Maar dit programma blijft verrassen, want Jeffrey en Jerney zijn even later toch uit elkaar. Op een vakantie merkte dat Jeffrey haar niet miste. "Ik denk dat bij mij iemand past die meer tegengas kan geven. En het totaalplaatje is het dan net niet." Jerney pakt het goed op. "Het is gewoon jammer, maar we hebben het in ieder geval wel geprobeerd", vindt Jerney. Ik snap hier nou helemaal niks van. Je laat goud uit je handen glippen, Jeffrey. Zo zonde dit.

Het wil maar niet lukken tussen Gerben en Erik. Na de koppelsweek is er gedoe, Gerben vindt dat Erik te weinig contact opneemt. Bij het eindgesprek bespreken ze dit. Volgens Erik zou Gerben bellen, maar heeft hij dit niet gedaan. Wat flauw dit, zeg. Ik begrijp wel dat Gerben een keer de handdoek in de ring gooit. Maar Erik is ineens gedraaid als een blad aan een boom: "Ik sta er heel anders in, maar ik merk gewoon wel dat ik om je geef. Ik denk ook steeds aan je." Ongelooflijk, valt het kwartje nu pas bij Erik? "Ik kan dat echt niet snappen", zegt Gerben. Nou, ik snap het wel: dit is een typisch gevalletje bindingsangst. Zodra Gerben stopt met moeite doen, komt Erik in actie. Erik wil er dus nog steeds voor gaan: "Ik geef onze relatie nog niet op." En dan doet Gerben eindelijk waar ik al wekenlang op hoop: hij komt voor zichzelf op. "Helaas ben ik nu op het punt gekomen om voor mezelf te kiezen." Gerben wil scheiden. Hoewel het natuurlijk niet is wat ik voor Gerben had gehoopt, ben ik trots op hem. "Kom hier", zegt Erik. En dan verrast ook Erik mij: hij geeft die knuffel waar Gerben al zolang op wacht. Beetje jammer dat het op de dag van hun scheiding is. Maar goed, beter laat dan nooit. 

Bastiaan
Lees ook:
Bastiaan heeft relatie met MAFS-kijker: 'Ze zag me op tv en baalde'

Dan mijn laatste hoop: Jeppe en Jantine. Zij blijven wel bij elkaar toch? Tóch? Jantine straalt bij het eindgesprek. "Is het leven leuker met hem?" vraagt Carlo. Ja, dat is het, vindt Jantine. "Je gaat van heel alleen naar iemand die er altijd voor je is. Maar ook iemand die je heel leuk vindt en waar je altijd bij wil zijn", zegt Jeppe. En bij Jantine durft hij kwetsbaar te zijn. Allebei hebben ze tranen als ze naar de beelden van het huwelijk kijken. Tranen van geluk, concludeert Carlo. Volgens Patrick hebben Jantine en Jeppe de afgelopen jaren aan zichzelf gewerkt - en dit is het resultaat! Er is al 'ik hou van je' gezegd ook. Och, wat zalig dit! Kijken we hier naar het enige geslaagde koppel van het negende seizoen van MAFS? Ja! Het koppel blijft getrouwd en ze zijn een tijdje later zelfs een vakantie aan het boeken. "We gaan er een hele fijne toekomst met z’n tweeën van maken. We doen het rustig aan en op onze manier", zegt Jeppe. Wat zoet. En eh, 'rustig'? Laat Eric het maar niet horen!

Ook de experts krijgen kritische vragen dit seizoen. Hebben ze dingen gemist, wil Carlo weten. Dat hebben ze zeker. Voor volgend jaar willen ze onderzoek doen naar het onbewuste stuk van wanneer je iemand aantrekkelijk vindt. Nou, dat lijkt me een heel goed plan. Want als we iets na negen seizoenen van MAFS weten, is dat die klik, dat vonkje, of de 'zazazu' zoals onze Malou het noemt, het allerbelangrijkst is. Werk aan de winkel dus voor de experts. Een van de zeven koppels nog maar getrouwd; dat vind ik een beschamende score.

Jerney
Bekijk ook:
Jerney uit Married at First Sight openhartig over afvalrace: 'Nu nog steeds onzeker'

Ook Sarath heeft vandaag een update gegeven over zijn - inmiddels succesvolle - liefdesleven: 


 

Sarath is inmiddels net zo gelukkig in de liefde als Jeppe en Jantine

02:14