Terug naar de krant

NPO trekt twee boetes in die waren opgelegd aan Ongehoord Nederland

Leeslijst Nieuws
Ongehoord Nederland De NPO heeft de beslissing genomen na gesprekken met ON-voorzitter Arnold Karskens, om de omroep ruimte te bieden aan de NPO-eisen te voldoen.
Leeslijst

Twee boetes die door de NPO zijn opgelegd aan omroep Ongehoord Nederland, zijn weer ingetrokken. Dat heeft de NPO donderdag bekendgemaakt. Met de beslissing, die is genomen na eerdere gesprekken tussen de NPO-top en ON-voorzitter Arnold Karskens, hoopt de NPO Ongehoord Nederland ruimte te geven „om aan de eisen te voldoen die aan alle publieke omroepen worden gesteld”.

In totaal legde de NPO drie boetes op aan Ongehoord Nederland. De eerste boete ter waarde van 84.000 euro, vanwege schending van de journalistieke code van de NPO, wordt niet ingetrokken. De twee daaropvolgende boetes, ter waarde van 56.000 euro voor het niet samenwerken binnen de NPO, en 132.000 euro omdat ON de journalistieke code van de NPO bleef negeren, worden wel ingetrokken.

Na de derde sanctie kreeg toenmalig staatssecretaris Gunay Uslu (Media) het verzoek van de NPO om de licentie van ON in te trekken, iets wat Uslu echter afwees.

De NPO zegt met het intrekken van de twee laatste sancties te hopen dat de omroep zich aan de journalistieke code van de NPO houdt en „een opstelling kiest die bijdraagt aan samenwerking met alle andere partijen binnen de publieke omroep”. In een verklaring op de eigen website zegt ON-voorzitter Karskens dat het besluit „wederom bewijst hoe kansloos de missie van de NPO was om ON uit het bestel te werken”.

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 29 maart 2024.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in