Vakbonden: voer vergroeningsplan Tata zo snel mogelijk uit

Nieuws
Vakbonden FNV en CNV hopen dat Tata Steel zijn vergroeningsplan in Nederland zo snel mogelijk kan uitvoeren nu het plan volgens onderzoekers de meest logische optie lijkt en het kabinet door wil met het plan. "We gaan ervan uit dat er nu ook echt wat gaat gebeuren. Daar hebben de werknemers, omwonenden en andere betrokkenen inmiddels wel recht op", reageert FNV-bestuurder Cihan Lacin.
anp
donderdag 28 maart 2024 om 17:14
Afbeelding
beeld anp

Dat demissionair minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) ook wil laten onderzoeken of het haalbaar is om een deel van het vergroeningsplan van Tata sneller uit te voeren noemt de vakbondsman daarnaast "hoopvol". Hij stelt verder dat de vergroening van de (staal)industrie zorgt voor werkgelegenheid en leidt tot een beter klimaat en een betere gezondheid.

CNV-bestuurder Marten Jukema spreekt van "heel goed nieuws voor de ruim 9000 werknemers en de andere tienduizenden wiens werkgelegenheid afhankelijk is van het voortbestaan van de fabriek". "We zaten hier al te lang op te wachten", benadrukt hij.

Om de concurrentiepositie van Nederland en "ons kwalitatief goede staal" te behouden moeten er wat Jukema betreft "geen lange onderhandelingen maar een soepele opstelling en snelle besluitvorming" komen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Von der Leyen voor debat uitgescholden als oorlogscrimineel

Ursula von der Leyen is bij aankomst in het Theater aan het Vrijthof door een vrouw uit het publiek luidkeels uitgemaakt voor oorlogscrimineel.

Afbeelding

OM past beleid aan na afluisteren Van Lienden en journalisten

Het Openbaar Ministerie past per 1 mei de regels aan rond het afluisteren van verdachten in het bijzijn van journalisten. Voortaan moet altijd een rechter-commissaris vooraf toestemming geven voor het opnemen van vertrouwelijke communicatie als blijkt dat er ook een journalist..

Afbeelding

Twintig partijen doen mee aan Europese verkiezingen

Twintig partijen mogen meedoen aan de Nederlandse verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni. Hun aanmeldingen zijn maandag goedgekeurd door de Kiesraad.

Afbeelding

G7 dicht bij akkoord over sluiting kolencentrales, zegt AFP

De energieministers van de G7 zijn dicht bij een akkoord om in de eerste helft van 2030 kolencentrales te sluiten. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van ingewijden.

Afbeelding

Finnair staakt vluchten op Ests Tartu om Russische gps-inmenging

Finnair vliegt de komende maand niet op de stad Tartu in Estland, omdat Rusland storingen veroorzaakt in het gps-systeem. Dat maakt landen op de luchthaven moeilijker en soms onmogelijk, staat in een verklaring van de Finse maatschappij.

Afbeelding

Philips grote winnaar vlakke AEX na schikking slaapapneu-affaire

Philips eindigde een zeer goede beursdag in Amsterdam met een plus van tientallen procenten. Het zorgtechnologieconcern heeft een schikking getroffen voor 1,1 miljard dollar (zo'n 1 miljard euro) voor claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het bedrijf.