Phishing van persoonsgegevens heeft een enorme vlucht genomen.
Volledig scherm
Phishing van persoonsgegevens heeft een enorme vlucht genomen. © Rob Engelaar

Recherche onderschept 7,3 miljoen mailadressen: ‘Vraag is niet óf maar wanneer je slachtoffer wordt’

Rechercheurs van de politie in Utrecht hebben bij criminelen een enorme hoeveelheid e-mailadressen onderschept. Die gebruikten zij bij hun pogingen om mensen digitaal te beroven. Bij elkaar zijn 7,3 miljoen adressen aangetroffen.

50 reacties

  • Ronald van den Bosch

    2 maanden geleden
    7,3 miljoen is echt niks. Dan heb je nog niet eens alle email adressen in Nederland. Er zijn bestanden te koop met miljarden email adressen, verkregen na hacks bij Meta, LinkedIN, Ebay en dat soort grote bedrijven. Ze kosten ook niet bepaald veel geld die lijsten. Voor €1000 euro gaan tekstbestanden met 10.000.000 adressen van de hand, die worden vervolgens voor €500 doorverkocht aan meerdere spam-organisaties. Ook dat is dus handel.
  • van Bergen

    2 maanden geleden
    En voor diegenen met nog een stevige opvoeding die het 'zielig' vinden om niet netjes op een phishing mail te reageren, heb ik troost. Waar u op zou willen reageren is een computer progje. Een algoritme van nullen en enen, de z.g. computertaal. Een binaire code die u op dat moment aanvalt. Het ding is amorf, hééft zelfs niet eens een lichaam. Meteen in de diepste kerker ermee. Deleten, en afzender blokkeren, óók niet in de 'spam' zetten. Niet beleefd zijn, het ding wil maar één ding. UW geld!!
  • Harry Kroon

    2 maanden geleden
    Trap niet in Evaluatoren.nl!! Kost je 120 euro want je gaat zomaar akkoord voor je het weet met invoeren kenteken en kleine letters heb je de neiging niet te lezen einde van de dag. Politie.nl gaf niets aan dus prima verder maar voorgaande kan ook!
  • M. Teevens

    2 maanden geleden
    Het klinkt misschien raar. Maar wanneer ik niet weet dat een instantie mij gaat bellen, dan neem ik de telefoon niet aan! Laatst een week lang, bijna dagelijks en dan ook nog twee of drie keer. Nooit opgenomen en toen was het afgelopen. Wanneer iemand mij dringend nodig heeft dan spreken ze voicemail maar in. In mijn voicemail noem ik ook geen (voor-)naam! Heb ook wel eens telefoonnummers geblokkeerd, dan bellen ze blijkbaar en krijgen de voicemail. Zeggen natuurlijk niks of je hoort wat geluid
  • M. Teevens

    2 maanden geleden
    Gisteren kreeg ik in mijn spam een mail van zogenaamd Kruidvat. Krijg wel vaker mail van hun. Maar ik zag al er stond (1)Kruidvat. In mijn onderwaterscherm gekeken en toen zag ik een heel raar mailadres staan waar kruidvat helemaal niet in voorkwam!!! Dus dan weet je het al. Je moet op een rode knop tikken en dan maak je kans op een cadeaubon. Maar er zullen genoeg mensen zijn die er niet op letten. Dus het zijn natuurlijk niet alleen banken die vieze spelletjes spelen!! Dus mensen wees alert.