Innige vriendschap tussen hond Peggy en ekster Molly ruw verstoord door inbeslagname: ‘Zijn er kapot van’

Met videoEen stel uit de Australische deelstaat Queensland is naar eigen zeggen diepbedroefd door de inbeslagname van ‘hun’ ekster Molly door de dienst Parken en Wilde dieren. De twee zouden de vogel, die al ruim drie jaar dikke maatjes was met hun staffordshire-bulterriër Peggy, onrechtmatig hebben gehouden.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    135

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Russisch offensief rond Charkiv laat meedogenloos de zwakte van Oekraïense verdediging zien
    PREMIUM

    Russisch offensief rond Charkiv laat meedogen­loos de zwakte van Oekraïense verdedi­ging zien

    Oekraïense militairen die zich moeten terugtrekken en de evacuatie van minstens achtduizend bewoners. In nog geen week tijd veroverde het Russische leger meer dan 100 vierkante kilometer terrein in het noordoosten van Oekraïne. Toch lijkt een snelle opmars naar Charkiv, de tweede stad van het land, niet realistisch. Oud-commandant Mart de Kruif legt uit: ,,De Russen zijn aan het testen.’’